Informatie voor vrijwilligers

Aanmelden als vrijwilliger

Het Zeeheldenfestival wordt 100% georganiseerd door vrijwilligers. Allemaal mensen met een hart voor het Zeeheldenkwartier. Heb jij talenten die je graag in wil zetten voor het leukste feestje van Den Haag? Dat is fijn! Kijk hieronder welke bijdrage je als vrijwilliger bij het Zeeheldenfestival kan leveren. Aanmelden (voor 1 of meerdere teams) kan via het formulier onder aan deze pagina. Daar kan je bij ‘Motivatie’ aangeven welke teams je leuk lijken en op welke dagen/tijden je je graag wil inzetten. Let op; omdat we een buurtfestival zijn kunnen we helaas geen reiskostenvergoedingen geven.

Voorbereiding
Gedurende het jaar voorafgaand aan het festival is er ook een hoop werk te doen. Dat werk wordt gedaan door vrijwilligers in diverse commissies zoals de Publiciteitscommissie, de Financiële commissie en de Programma commissie.

Op- en afbouw
De handige Harry’s onder ons kunnen los op maandag 26 en dinsdag 27 juni om het festival op te bouwen. Op zondag 2 en maandag 3 juli breken we de boel weer af en is je hulp ook welkom! Op- en afbouw begint in principe ’s ochtends 09.00 uur (en op zondag wat later). Laat op het formulier weten vanaf welke tijden je beschikbaar bent.

EHBO
Ben jij een kei in het plakken van pleisters en draai jij je hand niet om voor een beetje extra spanning en sensatie? Sluit je dan aan bij het team van de vrijwillige EHBO-ers.

Pleinteam
Praatjes maken met bezoekers, vragen beantwoorden, checken of afvalcontainers vol zitten, regelovertreders aanspreken (met hulp van pleincoördinatoren en beveiligers), dat hoort hier allemaal bij.

Informatie- en snoepkraam
Behalve snoep verkopen en informatie geven, ben je ook verantwoordelijk voor het uitgeven van consumptiebonnen aan vrijwilligers en voor de verkoop van t-shirts en andere merchandise aan bezoekers.

Barkraam
Geen festival zonder bieâh en de heerlijke Zeeheldencocktails. Of iets fris natuurlijk. Is tappen je toptalent? Blink je uit in wijn uitschenken? Dan moet je achter de Natte Règâh-bar staan natuurlijk (als je ten minste ouder dan 18 bent).

Eetkraam
Pannenkoekenbakkers opgelet! Geen Zeeheldenfestival zonder lekkere hapjes. Voorzie jij onze bezoekers graag van wat lekkers, geef je dan op.

Spullenkraam 
Ook dit jaar hebben we weer een karrevracht aan oude spullen en mooie juweeltjes. Vele handjes zijn nodig om deze spullen aan een nieuwe eigenaar te helpen.

Klimmuur
Op zaterdag hebben we overdag een legendarische opblaasbare klimmuur. Wil je kiddo’s veilig helpen klimmen, geef je dan op.

Schminkhoek
Ben jij creatief met schminken? Dan kan je hier je hart ophalen. Kinderen zullen voor je in de rij staan. We zoeken ook nog iemand die dit wil coördineren.

Stagehand
Is het jouw droom om backstage te lopen tijdens het festival en de artiesten te voorzien van informatie, gezelligheid en een drankje? Ook help je mee tijdens de wisseling van artiesten op het podium.

privacybeleid vrijwilligers

Bekijk alle sponsors en partners