Informatie voor bezoekers

Lekker eten en drinken

Op een lege maag is het slecht dansen en je krijgt er bovendien dorst van. Geen festival zonder lekker eten en drinken, nietwaar? Hierin is ruimschoots voorzien.
Op het plein staan bartent de Natte Règâh en eetkraam de Vette Règâh, bemand door onze eigen Zeeheldenvrijwilligers. De bar verkoopt alcoholische en non-alcoholische drankjes tegen schappelijke prijzen. Bij de Vette Règâh eet je heerlijke pannenkoeken en taart, en kan je koffie en thee krijgen. Omdat we de afvalberg niet groter willen maken, starten we bij de Vette Règâh dit jaar met statiegeld op borden en op kopjes/mokken. Maar natuurlijk mag je ook je eigen bord en/of mok meenemen!

Het heerlijke bier komt van onze Haagse vrienden Bierbrouwer Eiber en Maris Lager. Ook weer van de partij dit jaar: de onvolprezen LimoZine, met heerlijke limonades. Verder heeft Dunea weer een watertappunt neergezet waar je je flesje of beker water kunt vullen. Verder vind je een aantal eetkramen van ondernemers uit de wijk met divers (vega) aanbod en van een snack tot volledige maaltijd:

 

EHBO

Op het plein is EHBO aanwezig. De EHBO-vrijwilligers zijn te herkennen aan hun knalgele t-shirts of hesjes.

Toiletten

De toiletten bevinden zich zich rechts van de bartent. Een vrolijk team van ‘Zeikwijven’ zorgt voor een proper toilet en een gezellige sfeer. Een bijdrage is vrijwillig, maar wordt zéér gewaardeerd.

Schminken

Absoluut sfeerverhogend en een kunstzinnig gezicht zijn de vele geschminkte kinderhoofdjes die tijdens het festival rondlopen. Van tijgers tot piraten, niets is te gek voor onze vrijwilligers. Schminken is gratis maar donaties zijn lief.

Fietsenstalling

De handigste manier om het plein te bereiken is lopend of per fiets. Let op dat je je fiets niet zomaar achteloos in het wilde weg parkeert. Er is weer een fietsenstalling achter de bartent. Fietsen die aan de buitenkant van het hek staan worden zonder pardon verwijderd omdat ze de doorgang belemmeren.

Betalingen

Er kan zowel met pin als contant betaald worden. Contant geld pinnen kan bij de Mikros Supermarkt, hoek Piet Heinstraat/Zoutmanstraat of bij AH XL in de Elandstraat.

Informatiekraam

Bij de informatiekraam kun je terecht voor… Jawel, informatie over alles wat met het festival te maken heeft. Kom langs voor een verse programmaflyer en allerhande merchandise. We hebben dit jaar gave retro-gadgets, en een opvouwtas met vrolijke opdruk. Ook handig: je kunt er gratis oordopjes halen voor als je toch graag vooraan bij de geluidsboxen van het Heldenpodium wilt staan. En om gevoelige kinderoortjes  te beschermen natuurlijk.

Afval

We houden het plein graag netjes en vrij van zwerfvuil. Help je mee? Overal staan grote afvalcontainers om je afval in te doen. De plastic bekers van je drankje houden we liever apart, die kun je deponeren in de grote bekerbuizen die je in de buurt van de containers vindt. Zo kunnen we die gescheiden inzamelen.

Zaterdagmarkt

Op zaterdag staan er kraampjes in de Prins Hendrikstraat en op de ring rond het plein.

Pleinregels

Tot slot nog een rijtje spelregels die ervoor zorgen dat het Zeeheldenfestival voor iedereen een feestje blijft. Tijdens het festival lopen ook vrijwilligers van het pleinteam rond die erop letten dat het een gezellige boel blijft.

  • Glaswerk, blik en eigen alcoholische dranken, zijn niet toegestaan op het plein
  • Houd rekening met je grote en kleine medebezoekers
  • Hond(en) aan de lijn
  • Niet op wielen over het plein (rolstoelen en scootmobielen uitgezonderd)
  • Houd het plein schoon: gebruik de afvalbakken en bekerkokers
  • Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers van het Pleinteam (herkenbaar aan shirts en hesjes) en de beveiliging.
  • Blijf relaxed, iedereen wil een leuke dag hebben
  • Fietsen en scooters in de stalling
  • Wildplassen is voor losers
Bekijk alle sponsors en partners