Informatie voor bezoekers

Welkom op het 40e Zeeheldenfestival! Hier vind je alle praktische informatie om er een gezellig feest van te maken.

Lekker eten en drinken

Op een lege maag is het slecht dansen en je krijgt er bovendien dorst van. Geen festival zonder lekker eten en drinken, nietwaar? Hierin is ruimschoots voorzien.
Op het plein staan bartent de Natte Règâh en eetkraam de Vette Règâh, bemand door onze eigen Zeeheldenvrijwilligers. De bar verkoopt alcoholisch en non-alcoholische drankjes tegen schappelijke prijzen.
Ook weer van de partij dit jaar: de onvolprezen LimoZine, met heerlijke limonades. Verder heeft Dunea weer een watertappunt neer gezet waar je je flesje of beker water kunt vullen.  De Vette Règâh heeft als specialiteit pannenkoeken in hartig en zoet, maar je kunt er vaak ook nog wat anders (zoals heerlijke vega-happen) krijgen. Verder vind je een aantal eetkramen van ondernemers uit de wijk met divers (vega) aanbod en van een snack tot volledige maaltijd.

Spullenkramen

Thrifting is hot hot hot! Ga op zoek naar dat bijzondere boek, dat vintage vestje of een doosje Playmobil in de Schatkamer op het plein. Wie weet vind je dat pareltje, waar je naar op zoek was. Met je aankopen bij de Spullenkramen steun je het festival. Mensen met een kleine beurs worden vaak gematst.

EHBO

Op het plein is EHBO aanwezig. De EHBO-vrijwilligers zijn te herkennen aan hun knalgele t-shirts of hesjes. Zijn ze door de drukte even niet te vinden, ga dan naar het Piratenpodium en kijk naar links, daar zitten ze.

Toiletten

De toiletten bevinden zich zich rechts van de bartent. Een vrolijk team van ‘Zeikwijven’ zorgt voor een proper toilet en een gezellige sfeer. Een bijdrage is vrijwillig, maar wordt zéér gewaardeerd.

Schminken

Absoluut sfeerverhogend en een kunstzinnig gezicht zijn de vele geschminkte kinderhoofdjes die tijdens het festival rondlopen. Dit jaar moeten we dit populaire onderdeel wat inperken wegens een tekort aan vrijwilligers met een vaste hand en schildertalent. Dat betekent dat er alleen op woensdag en zaterdag geschminkt wordt. Tenzij er nu opeens zich mensen spontaan gaan aanmelden… Heb je een uurtje over, meld je dan aan via vrijwilligers@zeeheldenfestival.nl

Fietsenstalling

De handigste manier om het plein te bereiken is lopend of per fiets. Let op dat je je fiets niet zomaar achteloos in het wilde weg parkeert. Er is weer een fietsenstalling achter de bartent. Fietsen die aan de buitenkant van het hek staan worden zonder pardon verwijderd omdat ze de doorgang belemmeren.

Betalingen

Consumpties aan de bar zijn te betalen met pin of contant. Dat geldt ook bij de infokraam, eetkramen en spullenkramen. Contant geld pinnen kan bij de AH XL in de Elandstraat.

Informatiekraam

Bij de informatiekraam kun je terecht voor… Jawel, informatie over alles wat met het festival te maken heeft. Kom langs voor een verse programmaflyer en allerhande merchandise. We hebben dit jaar een tof jubileum T-shirt, dat je voor slechts 12,50 euro kunt kopen. Ook handig: je kunt er gratis oordopjes halen voor als je toch graag vooraan bij de geluidsboxen van het Heldenpodium wilt staan. En om gevoelige kinderoortjes  te beschermen natuurlijk. Voor de oplettende bezoeker: de informatiekraam is verhuisd en staat nu aan de overkant van het plein, links van het Heldenpodium.

Afval

We houden het plein graag netjes en vrij van zwerfvuil. Help je mee? Overal staan grote afvalcontainers om je afval in te doen. De plastic bekers van je drankje houden we liever apart, die kun je deponeren in de grote bekerbuizen die je in de buurt van de containers vindt. Zo kunnen we die gescheiden inzamelen.

Zaterdagmarkt

Op zaterdag staan er kraampjes in de Prins Hendrikstraat en op de ring rond het plein. Ook is er dan een extra podium geplaatst aan het eind van de Prins Hendrikstraat (bij de Waldeck Pyrmontkade). Daar treden tussen 12:00 en 15:00 uur  tenorsaxofonist Wouter Kiers en Accordeonist Tim Kerssies op met jazzy klanken.  De zaterdagmarkt is van 10:00 en 17:00 uur.

Zondagontbijt

Zondag kan je vanaf 10:00 uur weer een heerlijk ontbijtje halen op het plein: een tasje met een croissantje met jam, broodje kaas, jus d’orange, stuk fruit en koffie of thee voor het luttele bedrag van 4 euro. Dat is lekker genieten, terwijl je naar de Folkgroep Alante of naar het licht-klassieke concert luistert. Weer er op tijd bij, want op=op.

Pleinregels

Tot slot nog een rijtje spelregels die ervoor zorgen dat het Zeeheldenfestival voor iedereen een feestje blijft. Tijdens het festival lopen ook vrijwilligers van het pleinteam rond die erop letten dat het een gezellige boel blijft.

  • Glaswerk, blik en eigen alcoholische dranken, zijn niet toegestaan op het plein
  • Houd rekening met je grote en kleine medebezoekers
  • Hond(en) aan de lijn
  • Niet op wielen over het plein (rolstoelen en scootmobielen uitgezonderd)
  • Houd het plein schoon: gebruik de afvalbakken en bekerkokers
  • Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers van het Pleinteam (herkenbaar aan shirts en hesjes) en de beveiliging.
  • Blijf relaxed, iedereen wil een leuke dag hebben
  • Fietsen en scooters in de stalling
  • Wildplassen is voor losers