Hulp van het Jongeren Adviesteam

Vanaf dit jaar heeft het Zeeheldenfestival een heus Jongeren Adviesteam! Wie zijn deze jongeren, en wat gaan ze doen? Een interview met Bonne, Sam, Lotte, Morris, Doris, Hans, Milo en Margot.

Hoe kwamen jullie op het idee om een team te vormen?

“We willen graag de jongeren meer betrekken bij het festival. We merken dat de jongere bezoekers nu vooral kinderen zijn van de ouders, die er al enige tijd vrijwilliger zijn. Maar het zou ons heel leuk lijken om een groep jongeren bij elkaar te krijgen en zo het vrijwilligersteam weer een beetje jeugdig te maken (en te houden). Met een boel jongeren erbij kunnen we het festival nog heel lang gaande houden!”

Wat zijn jullie plannen voor het komende festival, en voor de komende jaren?

“Komend festival willen wij gaan kijken wat we als jongeren voor het festival kunnen betekenen en hoe we andere jongeren bij het festival kunnen betrekken. We willen de socials een beetje pimpen, bijvoorbeeld door het plaatsen van korte interviews met vrijwilligers en bezoekers, waardoor het aantrekkelijker wordt voor de jongere generatie. Ook gaan we kijken of we leuke activiteiten kunnen opzetten voor jongeren.”

Als mensen nog leuke tips hebben, of als jongeren zich bij jullie aan willen sluiten, waar kunnen ze dan terecht?

“Als je tips hebt of leuke ideeën, laat het dan vooral weten! Hoe meer ideeën, hoe leuker. En denk je na het lezen van dit interview dat jij iemand bent die graag wil helpen in ons team, stuur dan vooral een berichtje naar jongeren@zeeheldenfestival.nl!


Het Zeeheldenfestival wordt 100% georganiseerd door vrijwilligers. Allemaal mensen met een hart voor het Zeeheldenkwartier en voor het organiseren van een leuk evenement. Heb jij talenten die je graag in wil zetten voor het leukste feestje van Den Haag? Kijk dan op de informatiepagina voor vrijwilligers welke bijdrage je als vrijwilliger bij het Zeeheldenfestival kan leveren.


 

 

 

Bekijk alle sponsors en partners