zaterdagZaterdag ‘Rokjesdag’ 13 juli

Presentatie: Middag: Peter & Arthur Avond: René Bom

Rokjesdag
Dit jaar hebben we er al een paar mooie gehad: rokjesdagen. Eigenlijk is er elk jaar natuurlijk maar één rokjesdag, althans volgens bedenker Martin Bril. Maar tijden veranderen.

Al die dames in rokjes, dat is natuurlijk hartstikke zomers en feestelijk. Ons leek het leuk om ook een rokjesdag te introduceren. Maar dan voor mannen.

Daarom hebben we de Zeeheldenzaterdag uitgeroepen tot rokjesdag. Voor mannen! Dus mannen, trek die dag je mooiste rok of kilt uit de kast. We willen op 13 juli harige kuiten zien! Harige mannenkuiten worden beloond met een Zeehelden-tattoo bij de infokraam.

Activiteiten

Schminken in de bartent 12.00 – 18.00 (laatste ronde 17.30)

Shoppen bij de spullenkraam 10.00 – 16.00

Freehuggers! 13.00 – 15.00

Klimmen op de klimmuur 12.00 – 17.00

Archeologie

Afdeling Archeologie & Natuur- en Milieueducatie | tussen 12.30 – 17.30
Kinderactiviteiten | Plein
Eten is van alle tijden. Ook toen onze zeehelden de wereldzeeën bevoeren, deden ze dat niet op een lege maag. Hoe werd er in die tijd gekookt en met elke ingrediënten? En hoe smaakte dat?
Afdeling Archeologie & Natuur- en Milieueducatie verzorgt voor kinderen: zeventiende-eeuwse hapjes maken. Kom lekker koken en eet mee!

Rondom het plein

Het PS 25 jaar Festival! | 11.00 – 17.00
Diverse optredens | Podium Prins Hendrikstraat

PS (publiciteitsservice) heeft een feestje te vieren, we bestaan 25 jaar ! Op zaterdag 13 juli vieren we dat met een podium tijdens de markt in de Prins Hendrikstraat .
Om 11.00 uur starten we met een kinderprogramma en tot 17.00 uur zullen er DJ ’s en live optredens zijn uit onze eigen “PS stal”.
Mis dit niet, het zal een groot feest worden!

Zeeheldenmarkt | 10.00 – 17.00
Prins Hendrikplein/Prins Hendrikstraat

Zoals ieder jaar is er weer een Zeeheldenmarkt op en rond het Prins Hendrikplein. Buurtbewoners, stichtingen en andere belangstellenden kunnen inschrijven via de website. De markt staat daar onderaan als “Antiek-, Boeken- en Curiosamarkt (voor bewoners met ZHF)”. Deelnemers met speciale huisgemaakte spulletjes kunnen inschrijven via deze website.

Pop-up College Rijksuniversiteit Leiden | 13.30 – 14.15
Pop-up college | Dienst Archeologie (aan het Prins Hendrikplein in het oude Tempelgebouw, ingang Van Kinsbergenstraat)

Universiteit Leiden

De Rijksuniversiteit Leiden geeft ook dit jaar weer pop-up colleges: korte toegankelijke lessen voor een breed publiek op bijzondere plekken in de stad.
Ons natuurlijk ritme is het onderwerp van dit college. Om je lichaam optimaal te laten functioneren is het belangrijk dat je je eigen ritmes afstemt op het ritme van de natuur, zoals het 24-uursritme van licht en duisternis. Psycholoog en universitair docent Esther Habers neemt je mee naar de fascinerende wereld van onze ritmiek. Ze vertelt over lichttherapie, vermoeidheid en slaapproblemen.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt, je kunt op de dag zelf een (gratis) kaartje halen bij de infokraam.

Optredens

De Malle Man van La Mancha | 16.30 – 19.30
Straattheater | Plein

De Malle Man van La Mancha_photo by Totaal Theater

Waarschijnlijk kent u deze man beter als Don Quichot. Vergezeld door zijn dienaar Sancho Panza gaat hij de strijd aan tegen onrecht. Maar deze Malle Man van La Mancha kan geen onderscheid maken tussen fictie en werkelijkheid. Dit leidt tot dwaze acties van een doorgedraaide ridder. Ga maar aan de kant voor deze gek! Een prachtige visuele en lachwekkende act voor jong en oud!

Hidden Gym | 12.00 – 12.35
80’s aerobic workshop | Piratenpodium

Een toffe work-out, verrassende yogasessie of unieke disco-boksles. En dat op de meest bijzondere locaties in Den Haag. Wie fit wil worden hoeft zich niet langer in het zweet te werken tijdens een groepsles in de standaard sportscholen.

Kerken, kelders, stranden, discotheken, boerderijen of daken. Je kan het zo gek niet bedenken of Hidden Gym organiseert er een uitdagende sportles. Zo opent Hidden Gym dit jaar het Zeeheldenfestival met een 80’s, 90’s Stretch les om jezelf op te warmen voor het festival!

Mr. Banana | 12:35 – 13.15 en 14.45 – 15.30
Straattheater | Plein

Mr. Banana

De one-man circus show van Pierrick St-Pierre, alias Mr. Banana, is een mengeling van fysieke komedie, mime en circusvaardigheden. Deze alleskunner werkte voor theatergezelschappen over de hele wereld en trad het afgelopen decennium op in meer dan veertig landen. Het letterlijke(!) hoogtepunt van de show is te zien op het 2,5 meter hoge slappe koord. Als dat maar goed gaat… Wij adviseren: zet voor de zekerheid een bouwhelm op.

Harrison Young & band | 13.15 – 14.00
Rock To Jazz | Heldenpodium

Harrison Young

Harrison Young is een Haagse Amerikaan die ongeveer alle instrumenten bespeelt die je kunt bedenken. Met zijn ‘From Rock To Jazz’-show reist hij de hele wereld over, en op 13 juli is hij bij ons op het Prins Hendrikplein. De veelzijdige muzikant werkte onder meer samen met Koen Herfst (Armin Only) en Paul Quinn (Saxon) en schreef muziek in ongeveer alle denkbare stijlen. Verwacht een aanstekelijke en herkenbare mix van klassiekers en onverwachte wendingen: meezingen en swingen gegarandeerd!

DYZACK presents Jetkuboj | 14.00 – 14.45
Eenmansband | Piratenpodium

Dyzack

De toevalligheid van het leven, gevangen in een dobbelsteen. Jetkuboj (‘dobbelsteen’ in Esperanto) als middel om de keuzes in het leven te bepalen, even of oneven voor ja of nee, links of rechts en bij complexere vragen de nummers 1 t/m 6 gebruiken. Dit is het cryptische verhaal als basis voor de nieuwe muziek van Erik Hofland. Hij bouwde een instrument wat er ingewikkelder uitziet dan de Flaterfoon van Guust Flater. Klinkt ingewikkeld? Is het niet, gewoon komen kijken en luisteren!

Ukulele Play Along Show | 15.30 – 16.15
Workshop ukulele spelen | Heldenpodium

Ukulele Paradijs

Met zijn allen ukulele spelen!

Heb jij ook altijd dat je wat wilt doen op een festival? Nou dat kan! Bij de Ukulele Play Along Show van Jan en Els pak je een ukulele beet en speel je het hele repertoir mee! Iedereen kan per direct meedoen. Je leert in een ommezien een paar super simpele 1-vingerliedjes, die je meespeelt met de band!

Het is een humoristische show voor jong en oud. Voor mensen in tijgerleggings, spijkerbroek of driedelig pak!

The Scarlets | 16.15 – 17.00
Sixties covers/indierock | Piratenpodium

The Scarlets

Get your sixties and seventies groove on!

The Scarlets, beroemd en berucht in de sixties (maar ook tot ver daarna) treden weer op in hun laatste seventies-bezetting. Vroeger speelden ze al met bands als The Hollies, Spencer Davis, The Marmelade, The Kinks, The Searchers en The Pretty Things, nu spelen ze hun én hun eigen nummers.

Koen Herfst | 17.00 – 17.45
De Vrije Hand-sessie | Heldenpodium

Dit jaar is Koen Herfst aan de beurt om in onze ‘De Vrije Hand’ sessie uit zijn ‘comfort zone’ te komen, en iets onverwachts ten gehore brengen.

Koen Herfst

De ster van drummer Koen Herfst is onverminderd rijzende. Hij speelt sinds zijn zeventiende op professioneel niveau en reisde al de wereld over met grootheden als Armin van Buuren, Epica, After Forever. In 2016 werd hij door Slagwerkkrant voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de beste Hardrock- en Metaldrummer van de Benelux.

Orchestra Saddiq Tazi | 17.45-18.30
Marokkaanse muziek | Piratenpodium

Saddiq Tazi

De Marokkaans-Nederlandse zanger Saddiq Tazi groeide op in de Schilderswijk. Zijn swingende muziek componeert hij zelf. En met succes. Zijn laatste album Riffia By Night was in 2014 het best verkochte album van het Rifgebergte. Het nummer ‘Va bene/Ba3demaye’ is tot nu toe het meest beluisterd en gaat over Den Haag. Na buitenlandse optredens en concerten in de Melkweg, De Doelen en Paradiso, kunnen we nu gelukkig van zijn stem genieten op ons eigen Prins Hendrikplein.

Andere Koek! | 18.30 – 19.30
Ska/punk | Heldenpodium

Andere Koek!

Nederlandstalige ska/punk? Ja, dat is Andere Koek!. Het is hard, het is dansbaar en zo Hollands als één koekje bij de koffie. Deze mannen en vrouwen zijn helemaal uit Delft naar het Prins Hendrikplein gereisd om ska te spelen. Want zonder ska is het Zeeheldenfestival geen Zeeheldenfestival. Ze zouden naar eigen zeggen je grootmoeder nog dansend uit haar stoel krijgen. Wie weleens naar The Walking Dead heeft gekeken weet dat dat niet anders dan spannend kan worden!

Marvin Dee Band | 19.30 – 20.30
Rock | Piratenpodium

Marvin Dee

Het album “Changes” was de opmaat voor een nieuw hoofdstuk voor de Marvin Dee Band. Het nummer met de titel haalde de selectie niet, de titel voor de cd bleef….

Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen in je eigen hoofd en je omgeving, die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg.

Tom Cherry and the Tennessee Three | 20.30 – 21.30
Rockabilly | Heldenpodium

Tom Cherry and the Tennessee Three

Tom Cherry is een jonge oude singer-songwriter. Zonder hoedje met veer erin, maar met cowboylaarzen, een vetkuif en drie ringen aan één hand. Opgegroeid met Johnny Cash, Waylon Jennings en Hank Williams is hij zijn eigen ‘outlaw’ carrière gestart, samen met het collectief The Tennessee Three. Deze mannen maken de beste en wildste rockabilly van het noordelijk halfrond. Met de country-invloeden van Cherry en de energie van The Tennessee Three waan je je in een ruige Amerikaanse kroeg rond 1940!

Roza Parks | 21.30 – 22.30
New Wave | Piratenpodium

Roza Parks

Deze vier gasten uit het Vlaamse Peer combineren hun ervaring met een jonge-hondenmentaliteit om het beste uit de jaren ‘80 in een modern en retestrak jasje te steken.
De make-up laten we over aan Robert Smith, maar de wazige gitaren, maniakale drums en strakke bassen zorgen zonder mankeren voor een donker feestje.
Na hun eerste album kwamen ze onlangs met een straffe EP uit de hoek, geproduceerd door Mario Goossens van Triggerfinger.

VOF De Kunst

VOF de Kunst | 22.45 – 24.00
Nederpop | Heldenpodium

‘Suzanne’ en ‘Eén Kopje Koffie’, klassieke nederpophits waarvan iedere Nederlander zonder aarzeling het refrein kan meezingen; een concert van VOF de Kunst is een feest der herkenning. De band heeft een grote reeks hits op zijn naam staan, waarvan voornoemde wel de bekendste zijn, maar ook nummers als ‘Oude liefde roest niet’, ‘Als ze lacht dan lacht ze echt’ en ‘Retour Sneek’ zullen de meesten bekend in de oren klinken. Daar kwamen vorig jaar de radiohits ‘Voor Mij’ en ‘Strepen op de weg’ van hun laatste album nog bij.

VOF de Kunst is opgericht in 1983. Meteen dat jaar stond de band op nummer 1 met ‘Suzanne’. ‘Suzanne’ bleek een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company door bijna alle Europese landen. Van ‘Susanna’ worden wereldwijd drie miljoen exemplaren verkocht. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met ‘Eén kopje koffie’.

Vooruit… nog één kopje koffie…of één biertje dan?