vrijdag

VRIJDAG 12 JULI

Presentatie: Ard van Rijn

Activiteiten

Schminken in de bartent 16.00 – 18.00 (laatste ronde 17.30)

Shoppen bij de spullenkraam 11.00 – 19.00

Haags Kinderatelier

Haags Kinderatelier | 15.45 – 17.15
workshop | Plein
Ook vandaag staan de kunstenaars van Haags Kinderatelier om het maken van de mooiste kunstwerken te begeleiden. De jongere kinderen (4-6 jaar) kunnen aan de slag met een locomotief inclusief machinist én passagier, oudere kinderen (7-10 jaar) kunnen hun creativteit kwijt in het maken van een boshuis met vogeltje.

Optredens

WiFi de XXL hond | Tussen 17.00 – 20.00
Straattheater | Plein

WiFi de XXL hond

Meneer en mevrouw D’Hond kochten WiFi als een kleine lieve puppie. Maar WiFi groeide en groeide. Hij werd XXL en vooral SLIM!.
Dus zoek je naar WiFi op het plein? Geen nood, WiFi vindt jóu wel!
En zijn baasjes volgen hem trouw. Gaan zij nou op hun hond lijken?

Aldo Theater | 16.00 – 16.30
Poppentheater | Piratenpodium

Broodmannetjes

Bakkervrouw Kaatje bakt heerlijke broodjes en bolletjes, bruin en wit. Vandaag willen haar klanten wel heel gek brood: croissant, panini en wat is nou een kaiserbroodje? Nee, dat heeft ze niet. Zoon Pietje weet raad: hij verkleedt zich als piraat en gaat op zoek naar het recept Maar wat gebeurt er dan? Al die bijzondere broodjes gaan vechten met elkaar! Het lijken wel piraten!

Hague Hoppers | 16.30 – 17.15
Lindy Hop workshop | Plein

Hague Hoppers

Trek je petticoat uit de kast, doe je haar in een kuif en zoek die dansschoenen op, we gaan SWINGDANSEN! Maak kennis met Darren en Stéphanie Sheen, swing-dansinstructeurs van de Hague Hoppers dansschool.

Via allerlei dans-omwegen kwamen ze uit bij Lindy Hop. De speelsheid en improvisationele aard van van swingdansen is wat hen erg aansprak. In plaats van vaste volgordes in de passen is er bij Jazz en Swing aandacht voor de individuele interpretatie van de muziek en mag er vooral ook veel lol gemaakt worden!

Tess et les Moutons XL | 17.15 – 18.05
Franse Chansons | Piratenpodium

Tess et les Moutons

Tess et les Moutons zijn geïnspireerd door de onverstaanbare eerste vakantieliefdes aan de Côte d’Azur. Door het oorverdovende geraas en gedonder van de Parijse metro. Door de zwoele smaak van Merlot en de geur van crêpes Nutella. Door Bouquinistes langs de Seine en de nostalgische klanken van een accordeonist op Pont Neuf. Maar vooral door de passie en de overgave waarmee grootheden als Brel, Barbara, Gainsbourg, Piaf en Aznavour de wereld kennis lieten maken met Franstalige muziek.
Beïnvloed door de grote chansonartiesten van de afgelopen acht decennia, halen Tess en haar Moutons op bezielde wijze een klein stukje ‘Vie Parisienne’ naar Nederland.

Sène Percu | 18.15 – 19.00
Percussie | Heldenpodium

Sene Percu

De imposante percussiegroep Oké Senè uit Senegal bestaat uit topmuzikanten. De muziek van Sène Percu bestaat uit traditionele ritmes, Senegalees en Malinke, maar de groep speelt ook eigen composities. Er wordt gebruikt gemaakt van een grote variatie aan instrumenten waaronder djembé, doundoun, bougerabou en conga’s. Begeleid door zang en dans staan optredens van Sène Percu garant voor spektakel!

CooCoo | 19.00 – 19.45
Punkrock | Piratenpodium

CooCoo

Dit vrolijke punkrock trio debuteerde met succes op het afgelopen The Life I Live festival.
Niet alleen brengen ze catchy eigen nummers, maar ze doen net zo makkelijk een cover van Dolly Partons ‘Jolene’. Een band die vooral graag wil rocken, maar ook nog iets te zeggen heeft. Zo gaat het nummer How Did We Get So Far bijvoorbeeld over de schietpartij op een middelbare school in Santa Fe, Texas.

Jurjen Donkers’ Fred Astaire Tribute | 19.45 – 20.45
Swing/Jazz | Heldenpodium

Jurjen Donkers

Fred Astaire (1899-1987) was niet alleen een van de beroemdste acteurs en tapdansers van de twintigste eeuw; hij maakte ook naam als vertolker van The Great American Songbook. Veel composities daaruit werden geschreven voor film- en theaterproducties waarin Astaire, vaak met Ginger Rogers, de hoofdrol speelde.

Zanger Jurjen Donkers, voormalig protégé van Rita Reys, brengt bij ons zijn eigen interpretatie van deze songs. In de woorden van meesterpianist Peter Beets: “Hij swingt!”

De Nachtclub met Deena Ray | 20.45 – 21.30
Burlesque | Piratenpodium

Nachtclub

Deze ‘Femme Fatales’ nemen je graag mee terug naar de eerste helft van de vorige eeuw. Alles ademt glitter en glamour. In deze show schitteren Deena Ray, Valentina Rose en Mila Paloula met hun ludieke striptease-acts in een theatrale setting. Bij burlesque wordt er gestript met een knipoog. Naast humor staat vooral de kracht van de vrouw centraal. Iedere vrouw is een kunstwerk dat zichzelf tentoon stelt. Deze show is geschikt voor jong en oud. Voor elk wat wilds!

Knars

Knars | 21.45 – 23.00
Dance | Heldenpodium

Zeven man sterk brengt Knars, ‘formerly known as Knarsetand’, een overdonderende sound vol punkrock, breakbeat, electronika, balkan en cumbia. Harde riffs, diepe subs, agressieve synths, psychedelische soundscapes, felle teksten, pompende 90’s breakbeats, zware basslines en vooral: muzikaliteit. Het mag dan dance heten, de muziek wordt door deze zevenkoppige band, inclusief twee blazers, wel degelijk live gespeeld!
Optredens van Knars zijn even wild als mysterieus, even dansbaar als sexy. Zweten en dansen, over de top van de moshpit en weer terug. Referenties die al snel opborrelen zijn The Prodigy, Pendulum en Rage Against The Machine. Maar Knars heeft vooral een eigen allesvernietigende sound!