donderdag

DONDERDAG 11 JULI

Presentatie: Sarah Ockhuysen

Activiteiten

Schminken in de bartent 16.00 – 18.00 (laatste ronde 17.30)

Koopjes scoren bij de spullenkraam 16.00 – 19.00

Haags Kinderatelier

Haags Kinderatelier
Kinderworkshop
Plein
15.45 – 17.15

We gaan vliegen! Nou ja, niet zelf, maar bij de kunstenaars van het Haags Kinderatelier kun je vogels en vliegtuigen maken. Voor de jongsten (4-6) is er de workshop: vogels op een tak, en de wat oudere kinderen (7-10) kunnen aan de slag met het maken van een dubbeldeksvliegtuig.
Wedden dat er weer de mooiste creaties op het Prins Hendrikplein worden getoverd?

Optredens

Victorian Rebelians | tussen 17.00 – 21.00
Straattheater | Plein

Victorian Rebelians

Op golven van Victoriaanse elegantie… dansen deze Rebelians op 1-meter stokstelten. Uitdagend en vrij in hun eigen tijd! Ze nemen je graag mee in hun betoverende wereld van Couture en Steampunk.

The Crowd | 16.00 – 16.30
Absurdistisch circustheater | Piratenpodium

The Crowd

Ken je dat? Het feest is afgelopen en je moet nog naar huis. Er staat je een lange weg vol uitdagingen en obstakels te wachten, waaronder jijzelf. Trio The Crowd toont in hun show ‘The Long Way Home’ een groepje feestgangers, zwalkend door de nacht.
Zij vlechten zichzelf in bijzondere knopen en bizarre standen maar komen er wonderwel weer ongeschonden uit. Acrobatische hoogstandjes gepresenteerd in een smakelijke en verrassende theatervorm.

Wojtek Justyna TreeOh! | 16.30 – 17.30
Jazz/Funk | Heldenpodium

Het Wojtek Justyna TreeOh! vermengt de energie van jazz en funk en de kleuren en ritmes van wereldmuziek tot verfrissende nieuwe klanken. Traditionele Afrikaanse instrumenten worden moeiteloos gecombineerd met verpulverende synthesizer-bassen. Hun tweede album “Get That Crispy” (2018) staat vol boordevol dansbare grooves, intrigerende harmonieën en messcherpe melodieën. Met optredens op onder andere State-X/New Forms en het Bevrijdingsfestival heeft het TreeOh! een reputatie opgebouwd als bruisende live act.

MK Dance Studio | 17.30 – 18.15
Workshop Cheerdans | Plein

MK Dance

Vorig jaar dansten Merel en Amber met hun team nog op Dance Worlds in Orlando. Nu brengen zij het plein in Amerikaanse sferen. Dans en met name anderen leren dansen is hun passie. Dat laten ze zien met deze workshop Pom! Ook wel bekend als ‘cheerdance’.
Dus, pak je pompoms, verzin een yell en cheer lekker mee in deze vrolijke workshop.

Straf | 18.15 – 19.00
Polderpolka | Heldendpodium

Straf

De Bossche band Straf speelt een mestizo à la Mano Negra en Les Negresses Vertes, geïmporteerd naar het geografische én muzikale midden tussen Rowwen Hèze, De Kift en Jacques Brel. Straf bestaat uit zeven gepokt en gemazelde muzikanten die hun muziek het liefst omschrijven als ‘polderpolka’: feestelijke, liederlijke en energieke Nederlandstalige elektro-akoestische-postpunk-fanfare-ska-folk-‘n-roll-met-een-zwart-randje. Aanstekelijk, oorspronkelijk en diep gepassioneerd speelt Straf hun Brabantse wereldmuziek tot iedereen aan boord meedeint in het dansend oog van de storm.

Ready to Play: Silver Lining en Step Aside | 19.00 – 19.45
Jong talent | Piratenpodium

Ready 2 Play

Silver Lining
Silver Lining is een keiharde bluesrock band van Haagse bodem. De band speelt nu voornamelijk covers van o.a. Paolo Nutini, Joe Bonamassa en Jimi Hendrix, daarnaast zijn ze druk bezig met het schrijven van eigen materiaal.

Step Aside
Step Aside is de veelbelovendste pop/funk band van Den Haag! Met een overdosis energie zorgen ze ervoor dat iedereen staat te swingen. Je kunt eigen nummers en covers van artiesten zoals Bruno Mars, Stevie Wonder en Prince verwachten.

Nico, Rinus & The Wizards | 19.45 – 20.45
Bluesrock | Heldenpodium

Nicko, Rinus & The Wizards

Het gebeurt niet snel dat een dichter/muzikant uit Leiden en een bassist uit Den Haag/Voorburg elkaar vinden. In Jazz & Blues Sociëteit Engels gebeurde dat wel bij het Rhythm and Blues Project van The Wizards. Dit jaar is Engels gesloten, daarom zijn ze nu op het Zeeheldenfestival om muziek te maken. Nico Dijkshoorn, Rinus Gerritsen, Nicko Christiansen, Patrick Lejewaan en Rooie Ruud – een zeer speciale formatie die speelt met vuur en passie.

Anemone | 20.45 – 21.30
Britpop | Piratenpodium

Anemone

Psychedelische ‘Brit n’ Roll’ uit Rotterdam. De band rond frontman en liedjesmaker Xander van Dijck bestaat sinds een jaar of twee. Afgelopen augustus kwam hun debuutalbum Silver Star uit, volgens recensies een ‘ongelofelijk sterk staaltje kunnen’.
Verwacht Madchestergrooves, uitgesponnen nineties-popliedjes en psychedelische soundscapes. De band heeft geluisterd naar o.a. Happy Mondays, The Stone Roses, Oasis en Pavement. Reken op een lekker vuig optreden.

Playground Zer0 | 21.45 – 23.00
Dance | Heldenpodium

Playground Zer0 werd opgericht in 2021, het jaar dat de tijd tot stilstand zal komen omdat iedereen gestresst is. Sindsdien reist dit Haagse producerscollectief terug in de tijd om nooit eerder gehoorde (duh!) muziek te spelen.

In 2014 waren zij al eens terug voor hun debuutplaat ‘Poison’ . Vorig jaar zullen zij hun tweede plaat ‘Thunder in Paradise’ uitbrengen.
Tijdens hun reizen is het de mannen gelukt om de baltsroep van de in 2021 uitgestorven Meerkoet (‘Coot’) te sampelen. De ware macht van deze sample moet zich nog openbaren, maar in de Verre Oosten gebruiken mensen hem al om goud te zoeken en groenten te kweken.
Live moet je denken aan veel keyboards, draaitafels, sequencers, een basgitaar en ‘whatever’ ze nog meer meebrengen. Daarmee nemen ze je op wereldreis met energieke dance geïnspireerd op het samenkomen van culturen.
Je kunt na het lezen van dit stukje radeloos van verwarring om je heen staren. Ons advies: Ga gewoon lekker dansen!