Huisregels en Handige Info

Huisregels

 

 

Het Zeeheldenfestival is een buurtfeest voor groot én klein. Wees lief voor elkaar en houd je s.v.p. aan volgende huisregels:

 • geen glaswerk of blik op het plein.
 • niet fietsen, brommeren of skaten op het plein.
 • meenemen van alcoholhoudende dranken is niet toegestaan.
 • geen alcohol onder de 18. Bij twijfel kan je om ID gevraagd worden (tip: vraag om een stempel).
 • houd het schoon, gebruik de afvalbakken en bekerkokers.
 • honden aan de lijn.
 • reclame middels bijv. flyeren is niet toegestaan zonder toestemming van de organisatie.
 • wildplassen is voor sukkels.
 • zet je fiets niet vast aan het hek naast de tramrails. Er is een fietsenstalling achter de bar.

Eigen drank en eten

Eten en frisdrank kun je meenemen zoveel je wilt, zolang het niet in blik of glas zit. Het meenemen van alcoholhoudende dranken is niet toegestaan. Bedenk: het festival wordt grotendeels betaald van de baromzet.

Betalen

Consumpties aan de bar en bij de Vette Regâh eetkraam betaal je contant of met pin (ook contactloos). Er wordt dit jaar niet met munten gewerkt.

Contant geld pinnen kan bij de geldautomaten bij de Coop op de Prins Hendrikstraat en de Albert Heijn XL op de Elandstraat of de bij Albert Heijn op de Laan van Meerdervoort, gedurende hun openingstijden. De pinautomaten aan het plein zijn allebei helaas weg!

Plassen

Plassen kost je niks. Ons wel, dus een kleine bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Wildplassen is duur en voor losers.

Eten en drinken

We hebben op het festival diverse kramen waar lekker eten verkocht wordt en uiteraard hebben we onze Natte Règâh-bar met diverse dranken en speciale festivalcocktails.

Informatiepunt

Op het plein, doorgaans rechts naast de toiletten, vind je onze informatiekraam. Hier kun je terecht voor algemene informatie maar bijv. ook voor oordoppen en merchandise. Ben je vrijwilliger van het festival? Meld je even bij de infokraam voordat je aan de slag gaat.

Gevonden voorwerpen

We proberen deze te verzamelen bij de informatiekraam. Na afloop van het festival zijn ze nog af te halen bij de Groene Eland. Kinderen die na afloop van het festival niet zijn opgehaald worden opgegeten bij onze vrijwilligersbarbecue.

EHBO

Op het plein is EHBO aanwezig bij het EHBO-bord naast de geluidstent van het Piratenpodium. EHBO-vrijwilligers herken je aan hun knalgele t-shirts en/of hesjes. Zijn ze even niet te vinden, meld je dan bij de geluidstent van het kleine podium.

Privacy

Als je naar het Zeeheldenfestival komt, kun je op foto’s terecht komen. Voor de meesten een feest van herkenning. Die foto’s plaatsen we -mits toestemming van de fotograaf- ook gewoon door op digitale media. Dan weet je dat. Als je niet met je bakkes op de interwebs wilt kun je ons altijd een berichtje sturen.

Kleine lettertjes

Ook bij ons gelden de algemene wettelijke regels zoals je die op elk festival van toepassing zijn en die we verplicht zijn te melden:

 • Op en rondom het Prins Hendrikplein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing.
 • Slag-, steek- of vuurwapens en daarop lijkende voorwerpen (zoals zakmessen, schroevendraaiers) zijn ten strengste verboden. Alle materialen, die als zodanig worden aangezien, worden direct in beslag genomen en niet meer geretourneerd (Ingeleverd bij de politie). Personen, die slag- steek- of vuurwapens bij zich hebben worden overgedragen aan de politie.
 • Zonder toestemming van de organisatie van het Zeeheldenfestival is het niet toegestaan om goederen en/of diensten aan te bieden, al dan niet tegen betaling, op of rond het festival terrein.
 • Niet toegestaan is crowdsurfen, wildplassen, vechten, diefstal, bovenmatig drankgebruik en ander ongewenst gedrag.
 • Toiletruimten zijn alleen bestemd voor individueel gebruik. Verblijf om andere reden is dus niet toegestaan.
 • De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enigerlei letsel of schade ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers. Hieronder wordt o.a. diefstal/vermissing verstaan.
 • Tijdens het festival worden foto-opnamen gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames openbaar te maken dan wel te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Houd bij het verlaten van het festivalterrein rekening met omwonenden.
 • Door je aanwezigheid op het festivalterrein geef je aan bovenstaande regels te zullen naleven. Bij overtreding hiervan kan je de toegang tot het festivalterrein worden ontzegd. Aanwijzingen van de organisatie en beveiligingspersoneel dienen te allen tijde worden opgevolgd.

Allergie-informatie

Het Zeeheldenfestival kan het wantrouwen in de mensheid schaden en verminderde gevoelens van verongelijktheid veroorzaken. Gevoelens als blijheid worden niet uitgesloten.