Programma Zaterdag

Popschool Den Haag

Zaterdag 7 juli

Presentatie: Peter en Arthur (dag), René Bom (avond)

Zeepkistenrace

Kinderactiviteit
Prins Hendrikstraat 10.00 – 12.00
ZeepkistenraceDit jaar vindt er in de Prins Hendrikstraat een heuse zeepkistenrace plaats. Kom je favoriete team(s) aanmoedigen! Het parcours bevindt zich tussen de Van Diemenstraat en en Roggeveenstraat. De Zeepkistenrace wordt georganiseerd door een eigen organisatie. Aanmelden kan via het volgende e-mail adres: zeeheldenzeepkistenrace@gmail.com.

Schminken

Kinderactiviteit
Bartent 12.00 – 18.00
Ben je je normale snoetje beu? Wil je liever door het leven als een kat, tijger, olifant, vlinder, bloemetje, piraat of ander gespuis? Meld je in de bartent bij onze lieve schmink(st)ers, dan gaan zij hun best doen. Kost niets, maar een fooitje wordt gewaardeerd.

Klimmuur

Kinderactiviteit
Plein 12.00 – 17.00
KlimmuurHij staat er weer: de bekende/beruchte klimmuur!
Onze gezellige vrijwilligers helpen je in een harnas en misschien helpen ze je óók nog wel een stukje omhoog…. Wedstrijdje met je vader of moeder? Wie ’t eerst bij de bel is?

The Balcony Players

Kindervoorstelling met muziek
Heldenpodium 12.00 – 13.00
Balcony PlayersDe Balcony Players zijn een energieke, nomadische gypsy/klezmer band. Al dansend en musicerend maken zij mensen over de hele wereld gelukkig door hun liefde voor rootsmuziek te delen. Ze spelen traditionele klezmer- en gypsymuziek uit Oost-Europa en eigen composities geïnspireerd op hun reizen rond de wereld.

Silent Rocco

Straattheater
Plein 13.05 – 13.45 en tussen 17.00 – 21.00
MenschineSilent Rocco is een straatact die al vanaf zijn veertiende levensjaar mimet. Inmiddels speelt hij diverse voorstellingen. Op het Zeeheldenfestival presenteert hij er maar liefst twee: de voorstelling The Greatest Thing en animatie-act Menschine. Een unieke show voor alle leeftijden, een neon sprookje van pantomime en live muziek.
Tegen de avond komt Rocco terug als de Menschine.

The Residence Jazz Sextet

Jazz
Heldenpodium 13.45 – 14.30
Residence Jazz SextetOnder leiding van Zeeheld Jeroen van Vugt blinkt de Haagse ‘mini big band’ Residence Jazz Sextet uit in schitterende sextet-arrangementen. Denk aan Jazz Messengers en Kenny Dorham tot moderner werk van bijvoorbeeld Michel Petrucciani of Joshua Redman. Versterkt door zangeres Aafje de Bloois weten zij het publiek te betoveren.

Archeologie & Natuur– en Milieueducatie

Kinderactiviteit
Plein 14.00 – 18.00
ArcheologieMaak kennis met middeleeuwse spelletjes zoals bikkelen, knikkeren, tollen, matten kloppen, ringwerpen, kegelen en spelen met een snorrebot. Een wat? Ook kun je met een griffel op een lei schrijven. Of ga terug in de tijd en vecht als een zeeheld of een piraat. Hoe overmeester je een schip met musketten en zwaarden?

Mechanismo

Jeugdcircus Circaso
Plein 14.30 – 15.30
CircasoEen multidisciplinaire circus-theatervoorstelling gespeeld door jongeren waarin uiteenlopende technieken worden uitgevoerd. De geniale professor Davi is klaar voor de eerste demonstratie van zijn nieuwe, magische transporteermachine! Iedereen komt kijken en prinses Ezra mag de machine als eerste testen. Maar in plaats van prinses Ezra verschijnt er een ‘vreemd’ klein meisje…

Pop-up college: Piekeren?!

Popupcollege
Hotel Sebel 15.00 – 15.30

Popupcollege in Hotel SebelDe Universiteit Leiden – met een flinke campus in Den Haag – organiseert in 2018 pop-up colleges; korte lessen op bijzondere plekken om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de kennis van de universiteit. Dus ook bij ons! Universitair docent Bart Verkuil bestudeert de effecten van piekeren op onze lichamelijke gezondheid. Tijdens zijn college legt hij uit wat de functie is van piekeren, wat de gevolgen ervan zijn en wat we eraan kunnen doen.

Beperkt aantal plaatsen, kaarten alleen op zaterdag te halen bij de informatiekraam festival. Gratis, vol is vol.

Passion

Urban Kawina
Heldenpodium 15.30 – 16.15
PassionHet Haagse Passion bestaat uit liefst zeventien man onder wie Marchiano ‘The Voice’ Markus. Ze noemen hun stijl ‘Urban Kuwina’, een mix van Kawina, merengue, zouk, bachata, socca, chutney en zelfs Nederlandstalig. Ze speelden al op de Gay Pride en het Kwakoe festival. Even passen en meten en dan swingen op de zaterdagmiddag!

Gildewandeling

Begeleide wandeling door de wijk
Infokraam 16.00 – 17.00
Maak (opnieuw) kennis met het Zeeheldenkwartier, een levendige wijk uit de negentiende eeuw, met prachtige jugendstilpanden, zonnige pleinen, authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés. Ook uit historisch oogpunt is er veel over deze stadswijk, gebouwd tussen 1870 en 1890, te vertellen.
Kosten: 4 euro
Duur: ongeveer 1 uur
Aantal deelnemers: maximaal 15 per wandeling, vol is vol!Je kunt vrij aansluiten.

Popy Basily Gipsy Band

Zigeunermuziek
Piratenpodium / Plein 16.15 – 17.00
Popy BasilyPopy Basily Gipsy Band is een graag geziene gast op jazz-festivals. Deze leden van de Sinti-zigeunerfamilie Basily begonnen als pure vertolkers van jazz in de Hot Club de France stijl en hebben door het combineren van Balkan, blues en flamenco sindsdien een geheel eigen geluid ontwikkeld. Laat je betoveren door hun geniale muzikaliteit!

“De Vrije Hand”

Laat je verrassen
Heldenpodium 17.00 – 17.45
Pat SmithNet als vorig jaar komt weer een bekende Haagse artiest vollédig uit zijn of haar bekende ‘comfort zone’ stappen. Dit jaar is dat Pat Smith van de bekende Haagse band Splendid.

The Dame

Progrock
Piratenpodium 17.45 – 18.30
The DameThe Dame maakt progressieve rock, maar dan nét even anders. De missie van the Dame: progressieve rock een beetje sexyer maken! Noem het een female touch. Gewoon een beetje meer schoonheid, een beetje meer passie… en een beetje meer sexy chic!

Hallo Venray

Gitaarrock
Heldenpodium 18.30 – 19.30
Hallo VenrayHaagse trots Hallo Venray vierde hun dertigste(!) verjaardag met het album ‘Where Is The Funky Party?’. Het antwoord op die vraag zult u vandaag vast wel kunnen raden. Het album swingt, schuurt en is monter en melancholiek tegelijk. Net als de band zelf. Dat wordt genieten voor jong en oud.

SUNFIRE

Western Folk
Piratenpodium 19.30 – 20.30
SUNFIRERauwe vocals, gitaren, viool, banjo, kickdrum en een authentieke maar tegelijk hedendaagse sound. Dat is wat je kunt verwachten van Sunfire. Dit Haagse gezelschap speelt alternatieve western folk, afgeleid van americana, country en blues. Get up and dance, dat is het enige wat je kunt doen bij deze onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën.

Boka de Banjul

Wereldmuziek
Heldenpodium 20.30 – 21.30
Boka de BanjulBoka de Banjul is een collectief van muzikanten met verschillende muzikale achtergronden. De band presenteert een strakke Gambiaanse mbalax beïnvloed door stijlen zoals jazz, Afrobeat, reggae, rock en meer! Deze band speelt met zoveel passie, kunde en liefde voor muziek dat de kijker gegarandeerd wordt gepakt door de ritmes, de melodieën en de overrompelende performance

G.O.D

Speedrock
Piratenpodium 21.30 – 22.30
G.O.DOp het Piratenpodium past bijna geen band beter dan de geluidsorkaan die G.O.D heet. Wereldberoemd in Den Haag en omstreken dankzij onvermoeibaar toeren. Denk Motörhead, Peter Pan Speedrock. Hard, snel, vuig. Speciaal voor het Zeeheldenfestival een Lemmy set. Lemmy-kenners weten dan hoe laat het is. Rock on!

Kind Kong Company

Dance
Heldenpodium 22.45 – 24.00

King Kong CompanyWe sluiten de zaterdag af met Ieren. Ah, Ierland, met je groene weiden, wijdse kusten, rustieke volksmuziek…en King Kong Company!

Deze mafketels stonden al een tijdje op het verlanglijstje van het Zeeheldenfestival. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland deden ze al grote festivals als Glastonbury.

Reken op vette beats en spectaculaire visuals, met band, dansers, dozen en skippyballen.

‘If you can’t have fun at a King Kong Company show you should seek medical attention because you may in fact be dead!’