Programma Woensdag

Woensdag 4 juli

Presentatie: Wicked Wendy

Schminken

Kinderactiviteit
Bartent 12.00 – 18.00
Ben je je normale snoetje beu? Wil je liever door het leven als een kat, tijger, olifant, vlinder, bloemetje, piraat of ander gespuis? Meld je in de bartent bij onze lieve schmink(st)ers, dan gaan zij hun best doen. Kost niets, maar een fooitje wordt gewaardeerd.

Max Velthuijsschool

Kinderoptredens
Heldenpodium 12.00 12.45
De Max Velthuijsschool zit vol jong artistiek talent. Dit jaar treden er leerlingen op in een echte schoolband! Zij gaan het podium op om te rocken en maken er feestje van op het plein. Daarnaast zijn er ook nog eens andere optredens van kinderen die goed kunnen zingen en dansen!

Dikke Duimen Bende

Muzikaal sprookje
Piratenpodium 12.45 – 13.15
Dikke Duimen BendeDe cultuursnuivers van de Dikke Duimen Bende hebben een geweldig nieuw sprookje geschreven. Een heel bijzonder sprookje. Dit komen zij -voor het eerst!- presenteren aan ons hooggeëerd publiek, compleet met muziek. Klinkt spannend toch? Dus duimen in de lucht, en ga mee op reis in hun eigentijdse Regenboogsprookje.

Spiegelschool

Kinderoptredens
Heldenpodium 13.15 – 13.45
CBS De SpiegelDe Spiegel is een bruisende school in het Zeeheldenkwartier. De leerlingen van het gitaarorkest spelen en zingen bekende popliedjes. Molly en Louane spelen op keyboard en viool en Fenna doet een dansoptreden. Groep 7 en het schoolkoor zingen ‘Hall of Fame’ en ‘madiwodovrijzazo’ waarbij worden zij begeleid door Jhilani Wijsman met Samme op zijn trompet.

Archeologie & Natuur– en Milieueducatie

Kinderactiviteit
Plein 13.30 – 18.00
ArcheologieMaak kennis met middeleeuwse spelletjes zoals bikkelen, knikkeren, tollen, matten kloppen, ringwerpen, kegelen en spelen met een snorrebot. Een wat? Ook kun je met een griffel op een lei schrijven. Of ga terug in de tijd en vecht als een zeeheld of een piraat. Hoe overmeester je een schip met musketten en zwaarden?

Dutch Juggler

Straattheater/jongleren
Plein 13.45 – 14.15 en Piratenpodium 17.15 – 17.45
Dutch JugglerAlles vliegt door de lucht in de handen van Dutch Juggler!
Als 11-jarige jongetje kreeg hij van zijn opa drie jongleerballetjes. Vierentwintig jaar en meer dan 1500 shows later is hij Nederland’s top jongleur! Deze plein-act wil je echt niet missen!

Winston

Multi Jam / Verhalenverteller
Piratenpodium/Plein 14.15 – 15.15 en 15.45 – 16.15

WinstonBij de Multi Jam kom je op bezoek bij de muziekdokter en bij verteller en muzikant Winston. Interactieve kindervoorstelling waarin verschillende liedjes worden gespeeld en spannende muziekverhalen worden verteld.Later op de dag komt Winston terug als verhalenverteller. Hij heeft een verhaal over een beer en een pannenkoekenhuis. En hij heeft jullie hulp nodig om het verhaal af te maken.

Spelletjesronde

Kinderactiviteit
Plein 14.00 – 16.00
Speel mee met de spelletjesronde. Kijk, voel en doe dingen die je misschien nog nooit hebt gezien of gedaan.

Gildewandeling

Begeleide wandeling door de wijk
Infokraam 16.00 – 17.00
Maak (opnieuw) kennis met het Zeeheldenkwartier, een levendige wijk uit de negentiende eeuw, met prachtige jugendstilpanden, zonnige pleinen, authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés. Ook uit historisch oogpunt is er veel over deze stadswijk, gebouwd tussen 1870 en 1890, te vertellen.
Kosten: 4 euro
Duur: ongeveer 1 uur
Aantal deelnemers: maximaal 15 per wandeling, vol is vol!Je kunt vrij aansluiten.

The Fabulous Feno

Straattheater
Piratenpodium/Plein 15.15 – 15.45
Fabulous FenoFeno speelt de sterren van de hemel. Hij is de enige sprekende mime act ter wereld, afkomstig uit het Amerikaanse Chicago. Feno is een allesdoener als het om optreden gaat: hij is jongleur, acrobaat, muzikant, goochelaar, mimespeler, eenwielerrijder, rollerskater, bordspinner. Wat kan hij eigenlijk niet?! Kom kijken en laat je vermakelijk verbazen.

Tante Til & Oom Nico

Straattheater
Plein tussen 16.00 – 19.00

Tante Til en Oom NicoTante Til en oom Nico maken graag een ommetje met hun rollator. Tante Til is gek van elastieken en laat geen gelegenheid voorbijgaan om dat te tonen. Als dan de zo rustig lijkende oom Nico zijn pilletje neemt, breekt de rollator-gekte los en blijkt hij bovendien een verrassende magiër te zijn.

Ready to play: Get The Funk Outta My Kitchen / Code 69

Jong talent
Heldenpodium 16.15 – 17.15

R2P / Code 69Bandcoaching- en opleidingsinstituut Ready To Play weet twee verrassende nieuwkomers op het Zeeheldenpodium te zetten.

Get The Funk Outta My Kitchen, een Haagse funkband. Met hun gezonde dosis discobeats laten ze je de funk voelen!

Code69 stort een portie hardrock over ons heen. Brute beats en spetterende gitaarsolo’s. Sta je stevig?

Opening festival

Speech!
Heldenpodium 17.45 – 17.55

De officiële opening door wethouder Robert van Asten, met toeters, bellen, linten, feest, muziek!!

Chi Ku Cha

Antilliaanse zang en dans
Plein 17.55 – 18.15

Chi Ku ChaDans- en zanggroep Chi ku Cha bestaat uit Hagenaars. Hun typisch Antilliaanse dans wordt live begeleid door muziek gespeeld op originele instrumenten, zoals de tambú (trommel), chapi (Antilliaanse instrument), karko (schelp) en tamboerijn. Om het plaatje compleet te maken gaan ze gekleed in traditionele klederdracht. Zomers!

Callkoen

Reggae
Piratenpodium 18.15 – 18.45

CallkoenCallkoen is een zeskoppige reggae- en skaband uit Den Haag. Met hun door balkan beïnvloede, zomerse tunes willen ze maar één ding: jullie aan het dansen krijgen! Een feestje bouwen kunnen deze mannen wel, dus dat zit vast goed.

Guinevere

Mystic Vocal Pop
Heldenpodium 18.45 – 19.30

GuinevereVier stemmen smelten samen en nemen je mee naar filmische werelden waar licht en donker zich verenigen. Guinevere bekleedt een geheel eigen genre: mystic vocal pop. Geïnspireerd door Bjørk, Kate Bush, John Williams, Scandinavische klanken en Slavische samenzang maakt Guinevere eigen arrangementen van bestaande songs en zinnenprikkelend eigen werk. Vrouwenpower!

The Legendary Orchestra of Love

Veelzijdig mini-orkest
Piratenpodium 19.30 – 20.15
LOLKlein orkest, grote naam, nóg groter optreden. Deze drie mannen weten met een kleine bezetting een groots optreden neer te zetten. De band maakt muziek die smerig, eigenaardig, lieflijk, wanstaltig en toch altijd aanstekelijk is. De liedjes vertellen absurde verhalen met vernuftig amusante teksten. Een béétje vreemd, maar wél lekker!

Diesel

Rock
Heldenpodium 20.15 – 21.00
DieselRockband Diesel scoorde al in 1981 een internationale hit met Sausalito Summernight. Vandaag de dag knalt de band harder dan ooit, met hun onweerstaanbare gitaar-riffs en spetterende live show. Deze vijf rasmuzikanten staan klaar om jullie van van een stevige dosis rock te voorzien op de woensdagavond!

The Rebel Roadshow

Burlesque
Piratenpodium 21.00 – 21.30
Rebel RoadshowDeze act neemt u mee op een avontuur van komedie, striptease, gekke publieksinteractie en zelfs een vuurshow! Cassi Nova en Miss Riskina zijn zowel on- als offstage al bijna 5 jaar een koppel en delen hun passie voor entertainment graag met u. Denk Circus, denk Freaky, denk Rock ’n Roll!

Kasba

Noord-Afrikaans/Westerse Crossover
Heldenpodium 21.45 – 23.00
Kasba

foto: Manon Riouat

Kasba brengt een feestelijke crossover van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek gecombineerd met maatschappelijk geëngageerde teksten over onder andere vrijheid van meningsuiting, corruptie, religie, maar natuurlijk ook over de liefde. Ze speelden al met tal van artiesten variërend van Paul de Leeuw tot het Metropool orkest en van Frank Boeijen tot Bløf en op festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Festival Mundial.Stilzitten is er niet bij als deze achtkoppige band zich in beweging zet en het plein in Noord-Afrikaanse sferen brengt.