Programma Vrijdag

Vrijdag 6 juli

Presentatie: Rachel Singelenberg

Schminken

Kinderactiviteit
Bartent 16.00 – 18.00
Ben je je normale snoetje beu? Wil je liever door het leven als een kat, tijger, olifant, vlinder, bloemetje, piraat of ander gespuis? Meld je in de bartent bij onze lieve schmink(st)ers, dan gaan zij hun best doen. Kost niets, maar een fooitje wordt gewaardeerd.

Stichting Haags Kinderatelier

Kinderworkshop
Plein 15.45 – 17.30
Haags KinderatelierKunstenaars leren kinderen met andere ogen naar hun omgeving te kijken en begrip en waardering daarvoor te ontwikkelen. Dat deelnemers daarbij en passant hun eigen creativiteit kunnen ontdekken is meegenomen, maar geen lesdoel. Elke dag zijn er activiteiten mogelijk in Atelier van Speijk. Haags Kinderatelier verzorgt ook workshops en excursies.

Gildewandeling

Begeleide wandeling door de wijk
Infokraam 16.00 – 17.00
Maak (opnieuw) kennis met het Zeeheldenkwartier, een levendige wijk uit de negentiende eeuw, met prachtige jugendstilpanden, zonnige pleinen, authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés. Ook uit historisch oogpunt is er veel over deze stadswijk, gebouwd tussen 1870 en 1890, te vertellen.
Kosten: 4 euro
Duur: ongeveer 1 uur
Aantal deelnemers: maximaal 15 per wandeling, vol is vol!Je kunt vrij aansluiten.

Bere Boos

Kinder/familievoorstelling
Piratenpodium 16.00 – 16.30
Bere BoosEvy is boos. Heel erg boos. Ze is reuze giga mega bere boos! Zo boos dat ze straks misschien wel ontploft! Haar hoofd is rood, haar oren gloeien en haar voeten stampen. Ze staat ook een beetje te grommen.
‘Bere Boos!’ is een grappige, herkenbare en interactieve voorstelling over boos zijn, weglopen, thuiskomen en zelf de wereld ontdekken.

Styles Academy

Dansworkshop
Plein 16.30 – 17.15
Styles AcademyTijd voor de vrijmibo? Echt nog even niet! Eerst het luie zweet van de hele werkweek eruit. De week wegschudden met een fijne dansworkshop! Voetjes van de vloer met deze positieve, fijne, expressieve workshop van Styles Company. En dán is het tijd voor de vrijmibo.

Avila

Steltentheater
Plein tussen 17.00 – 21.00
Aurelia Steltentheater: AvilaRaak in de ban van deze wonderlijke wezens die voorbij schrijden. Ervaar hun schoonheid, liefde en passie. In de kleuren van de pauw bewegen zij elegant en sierlijk door de wereld. Kijk in hun ogen en droom weg. Deze korte ontmoeting zal je niet snel vergeten…

SpeakEasy

Rock
Piratenpodium 17.15 – 18.05
SpeakEasyMet scheurende gitaren, stevige drums, catchy zanglijnen en tomeloze energie verzorgt SpeakEasy een rock ’n roll optreden waar je u tegen zegt. Het jonge viertal liet zich inspireren door Pearl Jam, Wolfmother en The Police. Houd je vast, want dit jonge viertal blaast je omver met hun energieke show!

Sama Cosa

Afrofunk
Heldenpodium 18.15 – 19.00
Sama CosaLiefde voor de warmte en het ritme van de muziek. De leden van deze 10-koppige afrofunkband komen uit alle windstreken en hebben zich laten inspireren door een waaier van muziekstijlen. Afrikaanse funk, jazz, latin-muziek, hiphop en ska, om er maar een paar te noemen. Aan dansen is niet te ontkomen!

Beyond the Moon

Moonrock
Piratenpodium 19.00 – 19.45
Beyond the MoonDeze vijfkoppige Haagse band timmert sinds 2016 hard aan de weg. Beyond the Moon trakteert je op moonrock, zoals ze hun muziekstijl noemen. Ze putten hun inspiratie onder andere uit Jimi Hendrix, Pink Floyd, Fleetwood Mac en The Police. Met harde elektrische gitaren, pakkende ritmes en vette solo’s blazen ze elkaar van het podium af!

Peen

Ska
Heldenpodium 19.45 – 20.45
Peen‘Je hoort nooit iemand zeggen: ‘he bah.. peen’! Penen zijn knapperig, zoet, fris en goed voor je ogen. Daarom brengen wij de wereld onze ska en reggae covers onder de naam Peen!’ Klinkt volkomen logisch, toch? Tradities op het Zeeheldenfestival: een lekkere ska band. Dit jaar is dat…Peen!

Eiger

Discopunk/synthpop
Piratenpodium 20.45 – 21.30
EigerEiger kan het beste omschreven worden als een eclectische ontmoeting tussen LCD Soundsystem, Joy Division, Depeche Mode, Moloko, !!!, Metronomy, Aretha Franklin en Soulwax. Fijne synthpop vergezeld door afwisselende vocalen, heel dansbaar en perfect voor een vrijdagavond op het Zeeheldenfestival!

Karikatura (US)

Wereldmuziek
Heldenpodium 21.45 – 23.00
KarikaturaKarikatura is een band uit Brooklyn die de smaken uit de wereldmuziek combineert met de aard van het verhalen vertellen. Van cumbia tot hiphop, van reggae tot klezmer en van indie-rock tot afrobeat. De band maakt ritmische muziek die door het gehele lijf voelbaar is en die mensen over de hele wereld in beweging brengt! Deze zomer staat Karikatura klaar om de Europese festivals in vuur en vlam te zetten. Dan mag een optreden op het Zeeheldenfestival natuurlijk niet ontbreken!