Programma Donderdag

Donderdag 5 juli

Presentatie: Sarah Ockhuysen

Schminken

Kinderactiviteit
Bartent 16.00 – 18.00
Ben je je normale snoetje beu? Wil je liever door het leven als een kat, tijger, olifant, vlinder, bloemetje, piraat of ander gespuis? Meld je in de bartent bij onze lieve schmink(st)ers, dan gaan zij hun best doen. Kost niets, maar een fooitje wordt gewaardeerd.

Stichting Haags Kinderatelier

Kinderworkshop
Plein 15.45 – 17.30
Haags KinderatelierKunstenaars leren kinderen met andere ogen naar hun omgeving te kijken en begrip en waardering daarvoor te ontwikkelen. Dat deelnemers daarbij en passant hun eigen creativiteit kunnen ontdekken is meegenomen, maar geen lesdoel. Elke dag zijn er activiteiten mogelijk in Atelier van Speijk. Haags Kinderatelier verzorgt ook workshops en excursies.

Gildewandeling

Begeleide wandeling door de wijk
Infokraam 16.00 – 17.00
Maak (opnieuw) kennis met het Zeeheldenkwartier, een levendige wijk uit de negentiende eeuw, met prachtige jugendstilpanden, zonnige pleinen, authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés. Ook uit historisch oogpunt is er veel over deze stadswijk, gebouwd tussen 1870 en 1890, te vertellen.
Kosten: 4 euro
Duur: ongeveer 1 uur
Aantal deelnemers: maximaal 15 per wandeling, vol is vol!Je kunt vrij aansluiten.

Poppentheater Cassiopeia

Handpoppenspel
Piratenpodium 16.00 – 16.45
Poppentheater CassiopeiaDe grote boze wolf maakt een wandeling door het bos. Hij wil weten of hij de sterkste is van de hele wereld. Behalve Roodkapje, de drie biggetjes en de buurvrouw van Roodkapje’s oma, komt hij ook de zeven dwergen tegen (die maar met zijn vijven zijn, want eentje is ziek en de ander moet overwerken). Wat denk jij: is de wolf de sterkste?

Samar

East meets West
Heldenpodium 16.45 – 17.30
Samar

foto: Daniella van Bergen

Het Haagse Samar is opgericht door de van oorsprong Palestijnse luitspeler Amer Shanati. Het ensemble bestaat uit Janneke Groesz (dwarsfluit) Evert Willemstijn (contrabas), Amer Shanati (ud) en Karim Darwish (percussie). Samar betekent in het Arabisch zoiets als aangenaam samenzijn in de avond, een feest of muziek. Dat klinkt gezellig!

Krist Doo (Lila gorilla)

Straattheater
Plein tussen 17.00 – 21.00
TotaaltheaterGolila, de lila gorilla, is een bijzonder zeldzame verschijning. er is namelijk maar één lila gorilla op de hele planeet! Golila is een sociale, nieuwsgierige, zeer aaibare aap. Dit lieve beest houdt veel van spelen met kindermensen, al is hij soms ook erg lui. Leer hem kennen en word vriendjes!

Poetic Motion

Salsa workshop
Plein 17.30 – 18.15
Poetic MotionPoetic Motion verbindt mensen door middel van dans en muziek, met positieve energie, een lach op je gezicht, vertrouwen in jezelf en de moed om je dromen te verwezenlijken. Je bent nooit te slecht of te oud of te… Iedereen wordt omarmd. Twijfel dus niet en kom lekker meedansen!

Orquesta Boogaloo

Sabor/Salsa
Heldenpodium 18.15 – 19.00

Orquesta Boogaloo

De term ‘boogaloo’ komt van een Latijns-Amerikaans ritme, ontstaan in de zestiger jaren. De muziek is beïnvloed door onder andere rock ‘n roll. Orquesta Boogaloo is een in december 2016 opgerichte 10-koppige Haagse Salsaband. De band speelt vooral de iets oudere salsa en merengue uit Venezuela en eigen werk.

Popschool Den Haag

Jong talent
Piratenpodium 19.00 – 19.45
Popschool Den HaagTijdens deze Zeehelden-editie van de POPSHOP vullen wij de schappen met de bands Off Course en de winnaar van ‘The Parkroad To Parkpop’, de Sugarskulls! Zet je zonnebril op, trek je roze zwembroek aan en ‘dance the night away’ tijdens dit zomerse uurtje vol Haags talent!

Stringcaster

Americana/folk/country
Heldenpodium 19.45 – 20.45
StringcasterVijf mannen met banjo, mandoline, fiddle, bas, gitaar, drums en een mondharmonica. Doorgewinterde muzikanten die een mengeling spelen van bluegrass, rockabilly, country, folk en hillbilly. Een beproefd recept, dat garant staat voor succesvolle optredens in eigen land en op diverse buitenlandse festivalpodia. Sta je klaar voor een lekkere dosis hillbilly blues?

Lone Wolf

Melodische punkrock
Piratenpodium 20.45 – 21.30
Lone WolfNeem wat ex-leden van verschillende bandjes, zet er een charmante frontvrouw bij, en wat krijg je dan? Lone Wolf, de nieuwste aanwinst van de Rotterdamse punkrockscene. Met hun eigenwijze, eigentijdse muziek passen ze prima op het Piratenpodium van het Zeeheldenfestival. Ben je klaar voor het zwaardere geschut?

Kuenta i Tambu

Tambu met dance
Heldenpodium 21.45 – 23.00

Kuenta i TambuTambutronic? De Curaçaose Roël Calister richt in 2005 Kuenta i Tambu op. Vanaf 2010 besluiten zij om hun traditionele Benedenwindse tambú muziek te vermengen met eigentijdse dance. En ziedaar: een nieuw genre wordt geboren! Zelf noemen ze het: Tambutronic.

Met hun wervelende Tambutronic verovert Kuenta i Tambu sindsdien de wereld. Ze speelden al op grote festivals als Best Kept Secret en met bekende acts als Typhoon. Verwacht een carnaval van klanken, een draaikolk van drums en beats. Gaan we dansen?