Programma Zaterdag

ZATERDAG 1 JULI

Presentatie: Arthur en Peter (middag), René Bom (avond)

Schminken

Kinderactiviteit
Bartent 12.00 – 18.00

Vandaag is voor dit jaar je állerlaatste kans om bij onze getalenteerde schminksters aan te schuiven, grijp die kans, anders moet je weer een héél jaar wachten voor je weer door ze omgetoverd kan worden tot iets wat fladdert, chirpt, toetert of…. andere geluiden maakt. Schminken is gratis, maar een fooi wordt gewaardeerd.

Klimwand

Kinderactiviteit
Plein 12.00 – 18.00

KlimwandBen je geschminkt en wil je dat iedereen je kan zien? Klim dan helemaal naar boven in onze klimwand. Trek aan de bel zodat iedereen het weet. Ook al ben je niet geschminkt, dan wil jij toch ook een fantastisch uitzicht?

 

 

The Residents

Leerorkest
Grote Podium 12.00 – 13.00

The ResidentsBij The Residents krijgen leerlingen van scholen uit zogenaamde ‘krachtwijken’ de kans zich 3 jaar lang muzikaal op een symfonisch instrument te ontwikkelen.

Dit gebeurt onder leiding van een professionele docent en met een instrument in bruikleen. Ze genieten instrumentale lessen in groepsverband en al na een maand repeteren de leerlingen in de setting van een echt orkest. Het project geeft de kinderen muzikale kansen, maar vooral ook kansen om zich op sociaal, cognitief en psychomotorisch gebied completer te ontwikkelen.

residentieorkest.nl

Afdeling Archeologie & Natuur- en Milieueducatie

Workshops voor kinderen
Plein 12.00 -17.00

ArcheologieDe Afdeling Archeologie & Natuuren milieueducatie staat op het plein met 3 leuke dingen:

 

 

  • Een smoothiefiets, waarbij je zelf je smoothie bij elkaar kunt fietsen, die je daarna mag opdrinken
  • Bekijk nu eens niet de huizen om het plein, maar juist de kleinste dingen. Onder een microscoop zijn ze indrukwekkender dan je denkt.
  • Workshop middeleeuwse wolbewerking, vlaken, tezen, kaarden, spinnen en vilten en/of een armbandje bandweven.

denhaag.nl

Gildewandeling

Wandeling door de buurt
Infokraam 16.00 – 17.00 (start- en eindpunt)

GildewandelingWandel met een gids van het Gilde door het Zeeheldenkwartier. Maak (opnieuw) kennis met deze levendige wijk uit de negentiende eeuw, met de prachtige jugendstilpanden, zonnige pleinen, authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés. Ook uit historisch oogpunt is er veel over deze stadswijk te vertellen. Duur: plm. 1 uur. Kosten: € 3,- p.p. (festivaltarief). Aantal deelnemers: 15 personen per groep. Vol is vol.

gildedenhaag.nl

Red The Cat

Straattheater
Plein 13.00 – 13.30 en 16.30 – 17.00

Red The CatGa zitten voor die enorme stellage op het plein. Plots klinkt het gejammer van een kat en gaan alle ogen de hoogte in. Er heerst onrust onder de toeschouwers. Het geroezemoes verstomt als op een aftandse brandweerwagen met een toekomstige held – nog stijlvoller dan Buster Keaton én Charlie Chaplin samen – de scène komt opgereden… Een avontuur vol slapstick en stuntwerk dat je bij momenten naar adem doet happen en misschien ook wel een traantje doet wegpinken.

karelcasier.com

Maris Moves

Muziek en dans
Kleine Podium 13.30 – 14.10

Maris MovesDe Maris Musical Awards voor zang en dans is een jaarlijks spektakel in het Paard. De deelnemers worden speciaal geselecteerd en gaan een zang of dansnummer instuderen. Deelnemen is natúúrlijk belangrijker dan winnen, alhoewel dat ook erg prettig is, want de winnaars staan nu bij ons op het podium. Eens kijken of wij het eens zijn met de deskundige jury.

mariscollege.nl

The Hague Jazz Project

Bigband
Grote Podium 14.10 – 14.50

The Hague Jazz ProjectThe Hague Jazz Project is een combinatie tussen combo en bigband. Het doel is het werk van Nederlandse jazzmusici onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Er wordt teruggegrepen naar jazz die zijn oorsprong in de jaren 50 vindt, en toen “cool jazz” werd genoemd, maar ook het werk van gerenommeerde Amerikaanse solisten wordt niet geschuwd.

Facebook

Alexander Franken

Liedjes en gedichten
Kleine Podium 14.510 – 15.20

Alexander FrankenAlexander Franken is een Haagse dichter/muzikant die ruim 12,5 jaar Den Haag over haar stadsgrenzen heen dicht en zingt. Hij heeft zich laten beïnvloeden door Maarten van Roozendaal, Bram Vermeulen, Harry Jekkers en andere grootheden. Maar wel met een eigen stijl. In 2015 kwam de dicht- en liedtekst bundel “Binnenstadboogie” uit. In het ZeeheldenNieuws verschijnt elke editie een gedicht van zijn hand. Alexander is al jaren als vrijwilliger betrokken bij het Zeeheldenfestival. Foto: René Secrève

alexanderen.nl

De Vrije Hand:
Albers, Gerritsen & Zuiderwijk

Funk/Jazz/Rock

Grote Podium 15.30 – 16.15

De Vrije HandDe Vrije Hand biedt cultuuriconen ruimte voor een unieke samenwerking met een zelfgekozen project. Dit jaar is dat het gelegenheidstrio Cesar Zuiderwijk, Rinus Gerritsen en eigenzinnige gitaarvirtuoos Eef Albers. Oftewel: 50% Earring, 100% muzikaal genot! In de beste jazztraditie stort het het trio zich in een enigszins gestructureerde improvisatie.

The Hillbilly Moonshiners

Bluegrass
Grote Podium 17.00 – 17.45

Hillbilly MoonshinersDeze band vertaalt pophits van toen en nu naar moderne folk- en countryuitvoeringen. Yee haw! The Hillbilly Moonshiners dompelen jouw dierbaarste nummers onder in smerig Louisiaans moeraswater. Deze vijf vettige, ongemanierde zuiderlingen houden wel van een feestje, op z’n rednecks. Dus sla je biertje achterover en schud die billen als in de Summer of ’69!

thehillbillymoonshiners.com

Haagse Schatkist:
Replayced

Pop/rock
Kleine Podium 17.45  – 18.30

ReplaycedReplayced is een female-fronted rockformatie. Meeslepende muziek en een zangeres die met haar stem het publiek weet te raken! Ze begonnen in 2012 en speelden eerder op festivals als Parkpop, Schollenpop en Kaderock. De volgende stap werd gezet nadat zij begin 2014 in de grote zaal van het Paard van Troje de publieksprijs van Talent Event wonnen. In 2015 hebben ze hun debuut EP “Presumption” uitgebracht en in 2016 volgde hun tweede EP.

Facebook

Totaal Theater:
Zeepaardjes

Steltenact
Plein 18.30 – 21.00(?)

ZeepaardjesZeepaardjes zijn edele zeedieren. Geen dier ter zee bezit de gratie, pracht en fraaie bewegingen van het zeepaardje. Wij sprongen dan ook een gat in het water toen deze onderwater-paardjes lieten weten ons festival met een bezoek te vereren. Grijp je kans om zelf oog in oog te komen staan met een echt wild zeepaardje…

totaaltheater.com

Trip to Dover

AltDanceRock
Grote Podium 18.30 – 19.30

Trip to DoverTrip to Dover is een Brits/ Nederlands alternatief indieelektroduo. De muziek van het duo Johan en Olga is wel eens omschreven als “Foo Fighters meets Daft Punk at a Roxette Concert”. Met een goede live reputatie en een hard rockende frontvrouw kunnen we niet anders dan ons schrap zetten voor een lekkere bak alternatieve indie-electro!

www.triptodover.com

 

Makali Sounds

Afro/fusion
Kleine Podium 19.30 – 20.15

Makali SoundsMócht het zonnetje niet schijnen op deze zaterdag, dan zorgt deze band er wel voor dat ‘ie in ieder geval in je hoofd doorkomt. Makali Sounds pikt ritmes op uit oost, west en zuid afrika, hun stijl beschrijven ze zelf als “great and groovy fusion, afrosoul, funky jazz reggae and more”. Laat maar kómen die zon!

makalisounds.nl

De Kift

Theatrale Fanfarepunk
Grote Podium 20.30 – 21.30

De KiftDe Kift is een achtkoppige, poëtische fanfare-punkband. Tomeloze energie, theater, intieme momenten, weemoed en euforie wisselen elkaar moeiteloos af tijdens de gecontroleerde chaos die De Kift op het podium creëert. Bizarre ritmes, gitaren, blazers en ongebruikelijke instrumenten, met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 tien studioalbums uit, werkte aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en tourt met shows in binnen- en buitenland.

dekift.nl

Durango

Punkrock
Kleine Podium 21-45 – 22.30

DurangoDe in de negentiger jaren populaire Haagse punkband Durango met als thuisbasis het Haags Pop Centrum (HPC), is na een pauze van meer dan 20 jaar terug van weggeweest! En speelt Ramones-core, korte snelle songs geheel in de stijl van hun helden. Als vanouds. Nu in de bezetting met originele bassist Bertje, gitarist Richie en drummer Eddie. De band werkt ook hard om dit jaar een splinternieuwe plaat uit te brengen.

Facebook

Mamihlapinatapai

Wereldmuziek
Grote Podium 22.45 – 24.00

MamihlapinatapaiWe sluiten de Zeeheldenzaterdag swingend af met Mamihlapinatapai, een band die bestaat uit acht muzikanten, heel veel lettergrepen en een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Denk aan een Spaanse feestcocktail met ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka, TenTemPiés en Mala Vita. Met extatische energie en explosieve overtuiging is hun missie de harten van het publiek over de hele wereld te veroveren. Mamihlapinatapai is in 2014 opgericht door de twee jeugdvrienden Luciano Varela en Fernán Mejuto die elkaar na jaren weer tegenkwamen. In Nederland. Ze speelden allebei in de band Skarallaos waar zij hun muzikale vaardigheden hadden opgedaan en geperfectioneerd. Naast de twee jeugdvrienden (bas en toetsen) bestaat de band uit Daniel Rivas op gitaar, Guillermo Almo op drums, Nano Peláez op percussie, Alba Careta op trompet, Alba Gil op Saxofoon en Carlos Máquez op trombone. Het ís dat we geen dak hebben…

Facebook