Programma Woensdag

WOENSDAG 28 JUNI

Presentatie Wicked Wendy

Schminken

Kinderactiviteit
Bartent 12.00 – 18.00

Ben je je normale snoetje beu? Wil je liever door het leven als een kat, tijger, olifant, vlinder, bloemetje, piraat of ander gespuis? Meld je in de bartent bij onze lieve schminksters, dan gaan zij hun best doen. Is gratis, maar een fooitje wordt gewaardeerd.

MIAW

Kinderactiviteit
Plein 12.30 – 16.00

MIAWSchuilt in jou een kleine Mondriaan? Kom erachter en kom schilderen met Make It Art Worthy. Maak van lelijk afvalhout een prachtig kunstwerk!

Make It Art Worthy

 

 

Afdeling Archeologie & Natuur- en Milieueducatie

Kinderactiviteit
Plein 14.00 – 17.30

ArcheologieDe Afdeling Archeologie & Natuuren milieueducatie staat op het plein met 3 leuke dingen:

 

 

  • Een smoothiefiets, waarbij je zelf je smoothie bij elkaar kunt fietsen, die je daarna mag opdrinken
  • Bekijk nu eens niet de huizen om het plein, maar juist de kleinste dingen. Onder een microscoop zijn ze indrukwekkender dan je denkt.
  • Workshop middeleeuwse wolbewerking, vlaken, tezen, kaarden, spinnen en vilten en/of een armbandje bandweven.

Website

Robot met Skateboard

Straattheater
Plein 16.00 – 19.00

Robot met skateboardOp woensdag rijdt er een robot rond op het plein. Een robot op een skateboard! Het beste te omschrijven als een humoristische robot-act met opmerkelijke technische verrassingen. Ook leuk voor volwassenen!

totaaltheater.com

 

 

 

Gildewandeling

Wandeling door de buurt
Infokraam 16.00 – 17.00 (start- en eindpunt)

GildewandelingWandel met een gids van het Gilde door het Zeeheldenkwartier. Maak (opnieuw) kennis met deze levendige wijk uit de negentiende eeuw, met de prachtige jugendstilpanden, zonnige pleinen, authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés. Ook uit historisch oogpunt is er veel over deze stadswijk te vertellen. Duur: plm. 1 uur. Kosten: € 3,- p.p. (festivaltarief). Aantal deelnemers: 15 personen per groep. Vol is vol.

gildedenhaag.nl

Basisschool Max Velthuijs

Kinderactiviteit
Grote Podium 12.00 – 12.45

Basisschool Max Velthuijs bijt het spits af bij deze 37e editie van het Zeeheldenfestival. Kinderen en leerkrachten steken elk jaar weer veel tijd en energie in het optreden. Na wekenlang zwoegen en zweten mogen we vanmiddag het flitsende resultaat bewonderen. Meezingen en meedansen mag!
Max Velthuijsschool.

Walvisst

Kindervoorstelling
Kleine Podium 12.45 – 13.30

Hoe verstop je een walvis? Onder je bed? Vermomd als luie stoel? Als molshoop in je tuin? Of in je bad? (want zelfs een kleine walvis is best GROOT…) Ssst!… walvis, wees nou stil! Of ben je toch liever in de grote zee? Een theatervoorstelling vol gespetter en zeemansliedjes naar het boek “De kleine Walvis” van Benji Davies, de winnaar van het prentenboek van het jaar 2017. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

 Basisschool De Spiegel

Kinderactiviteit
Grote Podium 13.30 – 14.15

Basisschool De SpiegelDe Spiegel is een bruisende school in het Zeeheldenkwartier. Ook dit jaar laten zij weer van zich horen op het Zeeheldenfestival! Want zij hebben genoeg om zich te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan de gitaarlessen die op deze school gegeven worden.

cbsdespiegel.nl

 

De Truuk en Tique Magique

Poppentheater
Kleine Podium 14.15 – 14.35
Kleine Podium 16.05 – 16.30

Tique MagiqueDe ster van het blauwe mannetje Tique is rijzende. Nadat hij in 2015 winnaar werd van het tv-programma Popster, reist hij festivals in binnen- en buitenland af. Vandaag worden we getrakteerd op twee voorstellingen: in De Truuk probeert Tique met vallen en opstaan een hele moeilijke, bijzondere truuk tot een goed einde te brengen. Zal het lukken? En in Tique Magique krijgen we een lesje goochelen. Abracadabra, ben je er klaar voor?!

dereustotaal.nl

Skitta Entertainment

Dans/workout
Grote Podium 14.35 – 15.20

Skitta EntertainmentLekker dansen, spelen en theatraal bewegen op verschillende muziekstijlen met invloeden uit de hele wereld. Dat is Skitta Entertainment, een groep van 12 man sterk bestaande uit Skitta, Skittergirls en DJ’s. Skitta Entertainment is er voor groot en klein, jong en oud. Sport, spel en theater passeren de revue. Een geweldige manier om iedereen in het Zeeheldenkwartier fit te krijgen en te houden.

Facebook

Club zonder Doek

Familievoorstelling
Plein 15.20 – 16.05

Club zonder doekKinderen, verzamelen! Volwassenen mogen ook meespelen…. Club zonder doek heeft niet veel meer nodig dan het plein (check!), publiek (check!) en zichzelf (check!). Club zonder doek belooft ons dat we mogen meedoen: met de poppenspeelster, de goochelaar, de orgeldraaister met haar aapje en de clown. Leuk!

theatertheedoek.nl

Ready To Play:
Dream Up
Beyond the Moon

Presentaties Jong Talent
Grote Podium 16.30 – 17.30

We zijn blij dat ook dit jaar Ready To Play weer van de partij is. Opgericht in 2001 is Ready To Play inmiddels uitgegroeid tot een instituut in Den Haag. Begonnen als bandcoaching organisatie voor 4 bands, hebben zij tegenwoordig bijna 40 bands onder hun hoede. Dit jaar komen zij met 2 bands: Beyond the Moon en Dream Up.

R2P Dream UpDream Up is de jongste band (12-14 jaar). Ze hebben eigen nummers en covers van funk tot rock. Dream Up bestaat uit Belle (zang) Pien (gitaar) Stan (basgitaar) Tristan (toetsen) en Sem (drums).

Beyond the MoonDaarna een band met iets oudere bandleden (14-16), Beyond The Moon, die een belofte voor de toekomst mag heten! Psychedelic Rock uit Den Haag; met elektrische gitaren, goede ritmes en vette solo’s blazen ze elkaar van het podium af! De band maakt eigen nummers en wordt ook wel Moonrock genoemd. Beyond The Moon bestaat uit: Luna (zang) Yaniv (gitaar) Martijn (gitaar) Willem (bas) en Max (drums).

r2p.nl

Napster

Funky Jazz
Kleine Podium 17.30 – 18.00

NapsterNapster is een jazzcombo van vijf jonge Haagse kinderen, dat is samengesteld op het Haags Conservatorium. Met leeftijden variërend van 8 tot 12 jaar mag met recht gesproken worden van Jong Talent. De band, bestaande uit drummer Joris (12), saxofonist Jonathan (10), pianist Daniël (12), bassist Niels (8) en gitariste Isadora (12) wordt begeleid door Erwin Hoorweg, bekend jazzpianist. Napster speelt funky jazz op een verrassend hoog niveau en met een even stevig volume.

koncom.nl

Officiële Opening

Grote Podium 18.00 – 18.15

We zijn vereerd dat burgemeester Pauline Krikke ons festival komt openen! Ze zal daarbij het kunstwerk ‘De Zeehelden Boogie Woogie’ van de kunstenaars Marcello en Els onthullen.

Een zeer beperkte oplage van 25 gesigneerde en genummerde artprints op canvas (50×50 cm) zijn bij de infokraam te koop voor een speciale Zeehelden prijs van € 99,95 per kunstwerk.

Kap Nâh

Dweilorkest
Plein 18.15 – 18.45

Kap NahDe officiële aftrap wordt gegeven door Kap Nâh. Schuif die kids aan de kant of houd ze aan je hand, we gaan nu echt beginnen. Kap Nâh is een wereldberoemd Haags dweilorkest met een uitgebreid en uiteenlopend (ha!) repertoire. Vanaf de jaren ‘60 tot hedendaags, geen muzikale zee gaat deze Haagse toeteraars te hoog. Dus zet je feestmuts op en hoempa het Zeeheldenfestival 2017 van start!

kapnah.nl

Haagse Schatkist:
The Navigators

Pop/rock
Kleine Podium 18.45 – 19.30

The NavigatorsFunky beats, pakkende gitaarriffs en meerstemmige zang: dat zijn The Navigators. Door de invloed van ieder bandlid met zijn of haar muzikale achtergrond en hun gezamenlijke inspiratiehelden Gary Clark jr, Fleetwood Mac en Jimi Hendrix creëert deze band zijn eigen sound. Dat wordt meezingen en swingen!

Facebook

 

Nigel Mambi

Funk/Jazz/R&B
Grote Podium 19.45 – 20.30

Nigel MambiDeze jonge singer/songwriter houdt wel van een experiment. Verwacht een afwisselende mix van soul, pop, dance, rhythm and blues, latin, rock, hip-hop, jazz, blues, funk en caribbean. Weer of geen weer, met Nigels lijfspreuk “If the sun don’t shine, grab a lasso, aim through the clouds and pull it out!” hebben we het zonnetje in huis gehaald.

Facebook

 

Wild Organ & Drums

Jazz / funk / soul
Kleine Podium 20.40 – 21.30

Wild Organ & DrumsWild Organ & Drums is de tweekoppige band van toetsenist Hans de Wild. Hans vertrok na zijn studie aan het Prins Claus Conservatorium naar New York om jazzmuziek te leren. In Amerika kreeg hij een beurs voor Berklee College of Music in Boston. Waar Sven Hammond gestopt is gaan zij in sneltreinvaart verder. Met drummer Tijn Jans wordt energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance gespeeld: WILD music!

wildorganandrums.nl

Amariszi

Balkan/klezmer
Grote Podium 21.45 – 23.00

AmarisziEr is er één jarig! Amariszi is dit jaar tien geworden. Deze Nederlandse Balkanband heeft net zijn derde plaat “Babel Fish” opgenomen in een Hongaarse wijnkelder, tussen kakelende kippen en klokkende vaten. Wie zijn Hitchhiker’s Guide kent, snapt de albumtitel. Je moet namelijk wel een Babel Fish in je oor duwen om alle talen waarin Amariszi zingt te kunnen verstaan. Goede muziek verstaat gelukkig iedereen. Amariszi heeft al diverse “awards” gewonnen. Ze spelen feestelijke Balkan, waar wij op het Zeeheldenfestival zo langzamerhand patent op lijken te hebben. Virtuoos, vrolijk en melancholiek eigen werk met invloeden van pop, reggae en swing, met blazers en accordeon, begeleid door de bijzondere stem van zangeres Merel. Zo dansen we blij de woensdag uit. Gefeliciteerd mannen en vrouwen!

Facebook


Wijzigingen voorbehouden