Programma Vrijdag

VRIJDAG 30 JUNI

Presentatie: Cockney Duivenvoorden

Schminken

Kinderactiviteit
Bartent 16.00 – 18.00

Schmink Masters comes to the Zeeheldenfestival! Onze schminksters worden beoordeeld door de meest strenge juryleden die er maar rondlopen: de kinderen! En iedereen wint!

Haags Kinderatelier

Kinderworkshops
Plein 15.45 -17.30
hond van hout en textiel (5-7 jr),
gebouw van afvalmaterialen (8-10 jr)

Haags KinderatelierStichting Haags Kinderatelier is een dynamische instelling voor kunsteducatie voor kinderen en jongeren. Het biedt een breed scala aan projecten over de volgende vakgebieden: (hedendaagse) beeldende kunsten, design, mode, architectuur, stedenbouw en cultureel (wereld)erfgoed. Zeven dagen per week zijn er activiteiten in hun vaste atelier aan de Van Speijkstraat (Atelier Van Speijk) en zij organiseren workshops en excursies op diverse locaties. Je vindt ze in een van de tenten rond het plein.

haagskinderatelier.nl

Gildewandeling

Wandeling door de buurt
Infokraam 16.00 – 17.00 (start- en eindpunt)

GildewandelingWandel met een gids van het Gilde door het Zeeheldenkwartier. Maak (opnieuw) kennis met deze levendige wijk uit de negentiende eeuw, met de prachtige jugendstilpanden, zonnige pleinen, authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés. Ook uit historisch oogpunt is er veel over deze stadswijk te vertellen. Duur: plm. 1 uur. Kosten: € 3,- p.p. (festivaltarief). Aantal deelnemers: 15 personen per groep. Vol is vol.

gildedenhaag.nl

Theater Het Wandelend Huis:
Zeemeeuwmin

Straattheater
Plein 17.00 – 21.00

ZeemeeuwminHalf mens, half meeuw. Groot en mysterieus schrijdt ze door de straten. Haar roep om vrijheid zou wel eens fataal kunnen zijn. De zeemeeuwmin heeft verschillende gezichten waarmee ze zowel verwondering als verwarring schept.

hetwandelendhuis.nl

 

 

Mobile Sulky M1

Straattheater
Plein 16.00 – 16.30

Mobile Sulky M1Sulky M1 heeft een enthousiaste maar onhandige bestuurder. De man is op zoek naar een vrouw die in zijn autootje past. Hij haalt halsbrekende capriolen uit om indruk te maken op de liefde van zijn leven. De liefde overwint alles, maar al zijn versiertrucs gaan, letterlijk en figuurlijk, in rook op!

Sulky M1

 

Kick’n Dancestudio

Dansdemo/workshop
Plein 16.45 – 17.15

Kick'n Dancestudio“Iedereen is uniek!” is de boodschap die KICK’N Dancestudio door middel van dans willen overbrengen. Zij vinden het belangrijk dat onze kleinste, jongeren en jongvolwassen leren zelfvertrouwen opbouwen. Dansen zorgt voor lichaamsbeweging en het verbetert de motoriek. Hierdoor raak je beter bekend met je lichaam en zit je lekkerder in je vel. Kom dus lekker dansen op het Prins Hendrikplein met Tha Incredible.

kickndancestudio.nl

Mónica Coronado & Manito

Spaanse muziek
Kleine Podium 17.15 – 18.00

Monica CoronadoDe Spaanse Mónica Coronado speelt samen met gipsyflamencogitarist Manito een gepassioneerd programma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt. Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Een optreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie. Laat je meeslepen op een passionele flamencoreis!

www.monicacoronado.com

Ignition Rockabilly

Rockabilly covers
Grote Podium 18.00 – 19.00

IgnitionDe Osse band Ignition Rockabilly speelt ruige rockabilly covers. Hun voorbeelden zijn The Reverend Horton Heat, vroege Stray Cats en diverse artiesten van het platenlabel SUN. Kortom: rockabilly met het gaspedaal op de bodem. Naar eigen zeggen houden ze van benzine, bier en tie…(vul maar in: tie-parties, tiepex, tie-bone steaks, tiepmachines), maar ze houden er vooral van om zich voor de volle 100% uit te leven op het podium!

Facebook

Haagse Schatkist:
Forever Saturday

Punkrock
Kleine Podium 19.00 – 19.45

Vier jonge gasten uit Den Haag die vroegForever Saturdayâh The Hague Idiots heetten. Vanaf vorig jaar hebben ze besloten dat het altijd zaterdag is, en op zaterdag is er… rock. Punkrock, wel te verstaan. Geinspireerd door bands als Weezer, Beach Boys, Beatles, Blink 182, Green Day, Sum 41 spelen zij uitsluitend eigen materiaal. En dat klinkt verdraaid lekker. Ook op vrijdag.

foreversaturday.rocks

Terra Volta

Ska/reggae
Grote Podium 19.45 – 20.45

Terra VoltaTerra Volta is een energieke band met een eigen stijl: een mix van smaken en sferen uit alle hoeken van de wereld met een nadruk op Ska & Reggae. Terra Volta heeft al vele festivals en zalen in een dansende menigte weten te veranderen en gaan bij het Zeeheldenfestival wederom helemaal los! Sax, trompet en vrolijke liedjes, wat wil je nog meer!?

terravolta.nl

Faith Ablaze

Thrashmetal/metalcore
Kleine Podium 20.45 – 21.30

Faith AblazeVette riffs, knallende beats, grunts, screams en melodische backing vocals; dát is Faith Ablaze! Deze band speelt een keiharde clash van thrashmetal en metalcore, en heeft ook sterke invloeden vanuit de groove- en old-school heavy metal. Ze zijn geïnspireerd door bands als Killswitch Engage, Parkway Drive, Metallica en Iron Maiden. In hun nummers nemen de vocalen je mee op reis langs de tegenstrijdigheden van het leven en delen ze hun dubbelzinnige blik op de mensheid.

Facebook

Liptease

Rockabilly
Grote Podium 21.45 – 23.00

LipteaseZoet en zuiver, maar ook pittig als een oogappeltje. Stoer, stug en geolied als een V8 Blok. De niet te evenaren live performance die de suikerspinnen en vetkuiven van Liptease weten neer te zetten, is bekend bij velen. Mede bekend van het televisieprogramma Holland’s Got Talent heeft Liptease laten zien dat door een mix van “gewone” analoge instrumenten de livemuziek van Liptease puur en uitdagend is. Al jaren werkt de band naar het niveau waarop ze nu zitten. Een mix van een ongezonde dosis grootheidswaanzin van een 80’s metalband en de subtiliteit van een triangelspeler zorgt voor een spontane en oprechte club spannende toonzetters! Afstoffen die dansschoenen, stomen die jurk, verplaatsen die afspraak, want Liptease is coming to town.

liptease.eu