Programma Donderdag

DONDERDAG 29 JUNI

Presentatie: Vico Sneep

Schminken

Kinderactiviteit
Bartent 16.00 – 18.00

Ben je je normale snoetje beu? Wil je liever door het leven als een kat, tijger, olifant, vlinder, bloemetje, piraat of ander gespuis? Meld je in de bartent bij onze lieve schminksters, dan gaan zij hun best doen. Is gratis, maar een fooitje wordt gewaardeerd.

Haags Kinderatelier

Kinderworkshops
Plein 15.45 -17.30
Poppenkastpop van hout en textiel (5-7 jr)
Bootje timmeren (8-10 jr)

Haags KinderatelierStichting Haags Kinderatelier is een dynamische instelling voor kunsteducatie voor kinderen en jongeren. Het biedt een breed scala aan projecten over de volgende vakgebieden: (hedendaagse) beeldende kunsten, design, mode, architectuur, stedenbouw en cultureel (wereld)erfgoed. Zeven dagen per week zijn er activiteiten in hun vaste atelier aan de Van Speijkstraat (Atelier Van Speijk) en zij organiseren workshops en excursies op diverse locaties. Je vindt ze in een van de tenten rond het plein.

haagskinderatelier.nl

Space-Ci-Men

Straattheater
Plein 16.00 – 19.00

Space-Ci-MenKijk uit! Voor je het weet word je gescand door een van deze vijf robots. Dat doen ze om het menselijk leven te leren kennen. Ze zijn erg nieuwsgierig; voor je het weet kom je niet meer van ze af. Ze volgen je, staan ineens naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt. Waar ze vandaan komen weet niemand…

totaaltheater.com

 

Sierk Mobiel Circusshow

Straattheater
Plein 16.00 – 16.35

Sierk MobielWat komt daar nu aanrijden?! Met zijn Sierk Mobiel maakt Sven Roelants de straten onveilig. Wanneer hij zijn spacy wagen tot stilstand brengt, kun je rekenen op een spetterende circusschow, doorspekt met jongleeracts, acrobatische stunts en trucs met de diabolo.

Sierk Mobiel

 

Gildewandeling

Wandeling door de buurt
Infokraam 16.00 – 17.00 (start- en eindpunt)

GildewandelingWandel met een gids van het Gilde door het Zeeheldenkwartier. Maak (opnieuw) kennis met deze levendige wijk uit de negentiende eeuw, met de prachtige jugendstilpanden, zonnige pleinen, authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés. Ook uit historisch oogpunt is er veel over deze stadswijk te vertellen. Duur: plm. 1 uur. Kosten: € 3,- p.p. (festivaltarief). Aantal deelnemers: 15 personen per groep. Vol is vol.

gildedenhaag.nl

Bandsessies

Diverse optredens

Kleine Podium 16.35 – 17.30

BandsessiesBandsessies is een dagbestedingsproject van de Stichting Anton Constandse waar muzikanten uit de GGZ wekelijks muziek maken in het Haags Pop Centrum. Zij leren muziek te gebruiken als creatieve uitlaatklep om moeilijke en soms traumatische gebeurtenissen te verwerken. Dit alles gaat onder gepaste begeleiding van enthousiaste begeleiders die werkzaam zijn bij de Stichting Anton Constandse. Op het Zeeheldenfestival zullen optreden: Moksi (soul/pop), Hetero Julio & The Gogetters (dichter & muziek), Klopox & MC-Arch (hiphop).

stichtingantonconstandse.nl

Bloezz

Powerblues
Grote Podium 17.30 -18.30

BloezzDe naam Bloezz is eigenlijk ontstaan als een geintje, zoals ook de band. Met een vijftal muzikanten wilden zij een bluesband beginnen, voor de lol. Dat liep wat uit de hand, alleen al in 2016 traden ze meer dan twintig keer op. De muziek is te omschrijven als powerblues. Lekker strak gitaarwerk en een te gekke ritmesectie rondom blikvanger Raymunda, de charismatische zangeres met een dijk van een stem en ongelofelijke energie!

Facebook

De Dikke Kees

Punk
Kleine Podium 18.30 – 19.15

De DikkekeesWie had gedacht dat het zo ver zou komen. Van klauw in de grond tot: “voorzichtig aan, slome!” Staat daar verdwaasd met een Kärcher te spuiten. Liefst gaat hij nog sporadisch naar buiten. Want er zijn dagen, dan schijnt de zon continu. Kan wel schreeuwen, zoiets als “godnondeju!” Steek een beitel door de korst van de sleur. Eerst gezapig nu een provocateur.

Facebook

 

Plunder

Pirate Folkrock
Grote Podium 19.30 – 20.30

PlunderDe Friese band Plunder is ontstaan in de wachtrij voor het festival Welcome to the Village. Plunder’s muziek met invloeden van folk, ska, Iers en Balkan, gecombineerd met Nederlandse teksten, is het best samen te vatten als Pirate Folkrock. Naast de drums, de bas en gitaren voor de stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor het authentieke geluid. We konden er op wachten dat deze piraten ook het Zeeheldenfestival eens zouden aandoen.

bandplunder.nl

No Man’s Valley

Stonerrock
Kleine Podium 20.30 – 21.30

No Man's ValleyNo Man’s Valley is een “band of brothers”, samengesmeed door hun liefde voor muziek. In de afgelopen jaren hebben zij al een aantal van hun dromen verwezenlijkt. Na het uitbrengen van twee EP’s hebben zij vorig jaar hun eerste volwaardige album ‘Time travel’ uitgebracht. Op vinyl, uiteraard! Zal het Zeeheldenfestival de opstap naar Roadburn betekenen? Reis met hen mee door de tijd en oordeel zelf!

nomansvalley.com

Funky Organizers

Funk / Rap
Grote Podium 21.45 – 23.00

Funky OrganizersStop vijf jonge honden in een hok. Met hun instrument. Doe de deur op slot en laat het een tijdje sudderen. Wanneer je ze dan weer los laat, blijken ze elkaar te hebben gevonden. Ze zijn muziek gaan maken alsof hun leven ervan afhangt. Dat is het verhaal van Funky Organizers. Vijf muzikale jonge honden die allemaal uit een muzikaal nest komen waar muziek maken levensbehoefte nummer één is. Geen covers, alleen eigen werk. Vanuit een jam, of gewoon omdat één van de vijf met een idee komt. Het resultaat is groovende funk, oldschool gemixt met modern. Funky Organizers zijn afgelopen jaar hard aan het werk gegaan om samen met gitaristen, blazers en zangeressen een geweldige nieuwe show neer te zetten. Een show die nog energieker zal zijn. Die strakker zal zijn. Die nog meer los zal gaan. Zet je schrap voor een spetterende live show!

funkyorganizers.com